Redactie Redactie
05/02/2022 09:40 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/02/2022 09:40

Nvidia’s verborgen goudmijn…

icon-finance
Finance nieuws

Foto: Konstantin Savusia / Shutterstock.com

Het is geen geheim dat de EV-markt booming is. Nvidia wil profiteren van deze groeiende markt voor elektrische auto’s in China. Wij van AlphaStocks gaan je vertellen waarom en hoe ze dit gaan doen!

Nvidia’s plan

Nvidia wil profiteren van een bloeiende markt voor EV’s in China door de dominante leverancier van technologie voor autonoom rijden te worden. China’s elektrische automarkt is ‘booming’ en er is voorlopig nog geen vertraging in zicht. In 2021 werden meer dan 3,3 miljoen elektrische voertuigen verkocht en de grootste automarkt ter wereld ziet het aantal eigenaars toenemen. Naar schatting zal tegen 2030 40% van alle in China verkochte voertuigen elektrisch zijn, dankzij de aanhoudende subsidies van de Chinese overheid (doen ze toch iets goed).

Elon Musk’s Tesla en Berkshire Hathaway-backed BYD domineren voorlopig de topposities in de verkoop, maar meer en meer concurrenten racen snel om mee te dingen.

China’s EV poppenspeler

Iedereen die ook maar een beetje met technologie te maken heeft, probeert nu mee te doen aan de miljarden-race, met videoplatform Baidu, telefoonfabrikant Huawei en Chinees technologiebedrijf Xiaomi. Daarbij heb je ook nog eens de kleinere, opkomende EV-autofabrikanten zoals Nio, Xpeng en Li Auto die ook van deze taart willen mee-eten.

Maar één bedrijf wil niet concurreren; het wil alleen een helpende hand bieden; Nvidia (NASDAQ: NVDA).

Terwijl alle anderen vechten voor broodkruimels nu de EV-markt aantrekt, neemt Nvidia het heft in handen door achter de schermen al hun semi-autonome technologische behoeften te ontwikkelen. Dit bestaat uit zaken zoals het geavanceerde bestuurdersassistentiesysteem, of ADAS, dat manoeuvres zoals het automatisch wisselen van rijstrook mogelijk maakt. Dit zit allemaal verborgen onder de motorkap van het Nvidia Drive-segment, dat wereldwijd talloze partnerschappen heeft; 76 in software, 51 voor sensoren, 44 voor auto’s, en 27 voor robotaxi’s. Belangrijke deals in China zijn onder meer die met het snelgroeiende Xpeng en Nio en hoewel het bedrijf Tesla’s autonoom rijden niet ontwikkelt, levert het wel GPU’s aan het bedrijf voor de eigen technologie.

Nvidia plukt de vruchten van een markt die nog 98 miljard dollar waard was in 2019, die in 2020 met 70% groeide en van 2021 tot 2026 naar verwachting zal groeien met een jaarlijks samengesteld groeipercentage (CAGR) van 31%. En vergeet niet, dat is alleen in China. De enorme (tijdelijke) groei in de halfgeleiderindustrie is niet meer te ontkennen, naarmate de wereld steeds digitaler wordt.

Overeenkomsten met ‘oude’ merken zoals Audi, BMW, Toyota, Volvo en Volkswagen betekenen dat deze groei zich uiteindelijk wereldwijd zou kunnen doorzetten, waardoor het bedrijf wereldwijd een toonaangevende leverancier in autotechnologie wordt en niet alleen een chipmaker voor PC’s zoals het traditioneel bekend staat.

Mocht je willen investeren in Nvidia, dan heb je een betrouwbare en goedkope broker nodig! De meeste aandelen kun je tegen lage kosten kopen bij DEGIRO of BuxZero.

Dit artikel is geschreven door AlphaStocks. Wil je jouw beleggingen en spreiding (crypto, aandelen en edelmetalen) beter kunnen tracken? Neem dan een kijkje op AlphaStocks.nl. Naast het feit dat je jouw investeringen gratis kunt tracken, lees je er ook uitgebreide aandelen analyses en diverse blogs!

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie