Robin Hazekamp Robin Hazekamp
20/08/2023 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/08/2023 17:30

Shark Tank blunder: honderden miljoenen laten lopen voor een prikkie

icon-finance
Finance nieuws
Shark Tank blunder: honderden miljoenen laten lopen voor een prikkie

Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock

Het programma Shark Tank kent een aantal grote successen, maar ook een aantal flinke missers. Het verhaal van Jamie Siminoff met zijn bedrijf Ring spant echter de kroon. Toen hij in 2013 zijn pitch mocht geven op het programma, leek niemand er interesse in te tonen. Nu is hij terug op het programma, maar dan als shark.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Sharks zien niks in concept ‘DoorBot’

In 2013 maakte Jamie Siminoff zijn debuut in het programma Shark Tank. In de televisieshow krijgen beginnende ondernemers een kans om hun bedrijfsconcept te pitchen aan een aantal ervaren zakenmannen. Indien de ‘gehaaide’ sharks wat in hun bedrijf zien, kunnen ze besluiten in de startups te investeren.

Echter maakte Siminoff met zijn bedrijf, toen nog DoorBot, weinig indruk. Alleen Kevin O’Leary, ook bekend als ‘Mr. Wonderful‘, maakte een aanbod uit de vijf sharks. Echter ging dat aanbod Siminoff iets te ver, waarna hij het afsloeg. Een teleurstelling voor de ambitieuze ondernemer, die vol goede moed het programma in ging, om het vervolgens met lege handen te moeten verlaten.

Na de afwijzing op het programma lag het bedrijf een tijd lang op zijn gat. Siminoff had moeite om zichzelf en zijn gezin te onderhouden. Echter had zijn debuut op Shark Tank toch wel een indruk achtergelaten op het publiek, waarna hij $3 miljoen aan investeringen binnen haalde. 

Advertisement

DoorBot omgedoopt tot Ring, verkocht aan Amazon

De echte doorbraak voor DoorBot ontstond door een ontmoeting met zakenman Richard Branson. Hij stuitte met toeval op Siminoff en zijn bedrijf. Aan Branson verdiende de ambitieuze ondernemer $28 miljoen, in ruil voor 5% van het bedrijf. Het jaar daarop werd DoorBot omgedoopt tot Ring, waarna de enorme groei kon beginnen. 

Siminoff ging een samenwerking aan met voormalig professioneel basketballer Shaquille O’Neal. De NBA kampioen deed een aantal reclames voor het bedrijf, wat enorme bekendheid voor Ring opleverde. Het bedrijf bereikte ongekende hoogtes en werd in 2018 verkocht aan Amazon voor $1 miljard

Siminoff en zijn bedrijf Ring staan vandaag de dag bekend als de grootste misser die Shark Tank ooit gehad heeft. Toch keerde Siminoff na de verkoop aan Amazon in het programma terug. Echter stond hij deze keer niet zijn onderneming te pitchen, maar zat hij tussen de zakenmannen als shark.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement