Erik Juffermans Erik Juffermans
05/11/2023 21:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/11/2023 14:51

Vermogen van investeringslegende Warren Buffett bereikt nieuw record

icon-finance
Finance nieuws
Vermogen van investeringslegende Warren Buffett bereikt nieuw record

Foto: Kent Sievers/Shutterstock

Warren Buffett is geen grote vriend van de crypto gemeenschap, maar wel een gerespecteerde investeerder. De inmiddels 93-jarige miljardair zag afgelopen kwartaal zijn vermogen flink stijgen. Het vermogen van zijn investeringsbedrijf Berkshire Hathaway steeg afgelopen kwartaal tot een recordhoogte van $157,8 miljard.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Vermogen van Warren Buffett blijft groeien

Buffett is zeker geen voorstander van bitcoin (BTC). Volgens hem is crypto een en al gebakken lucht, maar hij zal niet wakker liggen van de winst die hij misloopt.

Zijn vermogen is namelijk niet niks. In het derde kwartaal kwam er nog eens $10,8 miljard bij. Forbes schat het nettovermogen van Buffett op $117,5 miljard waarmee de 93-jarige de vijfde rijkste persoon ter wereld is.

Buffett heeft zijn vermogen grotendeels in Amerikaanse staatsobligaties zitten. Met de hoge rente van de afgelopen maanden doet hij dus zeer goede zaken. 

Berkshire Hathaway is sinds de jaren zestig al in handen van Buffett. Dat is meer dan een halve eeuw. Het bedrijf was aanvankelijk een textielfabrikant, maar Buffett wist het om te toveren tot een machtig investeringsfirma.

Deze financiële veteranen willen niks van bitcoin weten

De vicepresident van Berkshire, en rechterhand van Buffett, is Charlie Munger. Deze 99-jarige investeerder is tevens een veteraan in de financiële wereld. Net als Buffet is zijn maatje Munger zeker geen fan van bitcoin.

In een recent interview met The Wall Street Journal nam Munger geen blad voor de mond over het vlaggenschip van de crypto industrie. Hij meent namelijk dat bitcoin een “kunstmatige valuta” is die het huidige financiële systeem verstoort.

In het verleden riep Munger al op tot een totaal verbod op bitcoin en crypto. Als het aan de prehistorische investeerder ligt, kunnen beleggers beter hun geld in indexfondsen steken. Volgens hem is dit voor de gemiddelde belegger een beter plan dan investeren in specifieke aandelen. 

Ondanks de felle kritiek van het duo Buffet en Munger op crypto, wordt hun financiële mening gerespecteerd. Al zal dit in de crypto gemeenschap iets genuanceerder liggen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie