Timo Bult Timo Bult
21/11/2023 20:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2023 14:13

Verstappen boos na uitspraken ChristenUnie over miljoenensalaris

icon-finance
Finance nieuws
Verstappen boos na uitspraken ChristenUnie over miljoenensalaris

Foto: motorsports Photographer/Shutterstock

De verkiezingen staan voor de deur en dus zijn alle politici druk hun standpunten en idealen te delen met Nederland. Een van die politici is Pieter Grinwis van de ChristenUnie. Die zette op Radio 1 uit het niets de aanval in tegen Formule 1-coureur Max Verstappen. De politicus kon meteen rekenen op felle kritiek op zijn uitspraken.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Max Verstappen moet belasting betalen, vindt ChristenUnie

Verstappen is wereldkampioen in de F1 en is inmiddels een absolute held voor velen wereldwijd. Het salaris van Max Verstappen liegt er ook niet om; de Nederlander heeft de afgelopen jaren goed geboerd in de Formule 1, en zal dit de komende jaren waarschijnlijk blijven doen.

Nederlanders die veel verdienen moeten normaal gesproken ook veel belasting afdragen, maar niet Verstappen. Hij woont namelijk in Monaco, een minilandje dat geen onderdeel is van de Europese Unie. Het belastingtarief voor inwoners van dat landje is welgeteld 0,0%. De Nederlandse staat loopt daarom miljoenen aan inkomstenbelasting mis.

En dat zit Grinwis van de ChristenUnie niet lekker. Tijdens Geld of je Leven op Radio 1 stelt hij een “Max Verstappen-heffing” voor, iets wat hijzelf een “innovatief voorstel” noemt. De politicus heeft het overigens niet alleen gemunt op de coureur. De heffing zou gelden voor alle Nederlanders die in het buitenland wonen om ‘belasting te ontwijken.’

Heftige kritiek barst los, onder andere van vader Verstappen

De racer heeft inmiddels een hoop fans en uiteraard komt een groot deel van hen op voor de Nederlander. Maar ook vader Jos Verstappen moet niets hebben van het idee van de politicus. “Wat een mafketel is dit,” schrijft vader Verstappen in een reactie op X.

Of een dergelijk voorstel überhaupt haalbaar is, blijft de grote vraag. Eerder liet de manager van Verstappen al weten dat hij het terecht vindt dat de coureur geen belasting betaalt in Nederland. Overigens betaalt soms wél belasting in Nederland, namelijk wanneer hij racet op Zandvoort.

“Verder hebben wij geen activiteiten in Nederland. Waarom zouden we daar dan belasting over buitenlands inkomen moeten betalen?” aldus de manager van Verstappen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Advertentie
Advertentie