Erik Juffermans Erik Juffermans
28/07/2023 09:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/07/2023 09:15

Zo ziet Max Verstappen’s vermogen en investeringsportfolio eruit

icon-finance
Finance nieuws
Zo ziet Max Verstappen’s vermogen en investeringsportfolio eruit

Foto: Motorsports Photographer/Shutterstock

De afgelopen jaren is Max Verstappen uitgegroeid tot misschien wel de bekendste Formule 1-coureur ter wereld. Eigenhandig deed hij de sport weer opleven in Nederland. Ook dit seizoen maken zijn concurrenten op het circuit geen enkele kans. Maar wat voor vermogen gaat er gepaard met zo’n status?

Miljoenenclaim tegen Gamestop-legende plots van tafel geveegd
Miljoenenclaim tegen Gamestop-legende plots van tafel geveegd

Het vermogen van Max Verstappen

Om maar even met de deur in huis te vallen: Max verdient ongeveer 50 miljoen euro per jaar. Zijn contract loopt tot en met 2028 dus hij zit voorlopig nog wel even goed. Op 16 jarige leeftijd (hij is nu 25) harkte hij al een bescheiden 4,5 miljoen euro per jaar binnen. Dit bedrag is de afgelopen jaren toegenomen tot de huidige 50 miljoen euro per jaar.

Dit is een hoop geld om het maar even zacht uit te drukken. Max staat echter nog niet in de top 10 best betaalde sporters per jaar. Hierbij moet hij grootheden als voetballer Lionel Messi, basketballer Lebron James en bokser Canelo Alvarez voor zich laten gaan. Naast een salaris heeft Max ook flinke inkomsten vanuit sponsordeals. Zijn precieze vermogen is dus niet exact vast te stellen, maar wordt geschat tussen de 180 en 190 miljoen euro

Heeft Max bitcoin en/of crypto?

Ook is het wellicht interessant om te weten waar Max dat geld in steekt en zit daar toevallig crypto tussen? Met de huidige inflatie beseft ook Verstappen dat hij zijn geld beter kan investeren dan het op de bankrekening te stallen. Zo heeft hij volgens Forbes onder andere vijf vastgoed bezittingen. Ook heeft hij een aandelenportfolio met twaalf verschillende aandelen. Max bezit onder andere aandelen van IBM, Amazon, Apple, Visa, Netflix en 3M.

Gelukkig heeft Max genoeg geld om ook leuke speeltjes te kopen. Zo heeft hij een aardige autoverzameling met onder andere een Bugatti Chiron van 3 miljoen euro. Ook bezit hij een luxe yacht, maar helaas geen crypto portfolio dus. Of Max moet ergens stiekem een wallet met bitcoin (BTC) hebben liggen zonder dit bekend te maken. Het zou zomaar kunnen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Advertentie
Advertentie