Erik Juffermans Erik Juffermans
28/07/2023 09:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/07/2023 09:15

Zo ziet Max Verstappen’s vermogen en investeringsportfolio eruit

icon-finance
Finance nieuws
Zo ziet Max Verstappen’s vermogen en investeringsportfolio eruit

Foto: Motorsports Photographer/Shutterstock

De afgelopen jaren is Max Verstappen uitgegroeid tot misschien wel de bekendste Formule 1-coureur ter wereld. Eigenhandig deed hij de sport weer opleven in Nederland. Ook dit seizoen maken zijn concurrenten op het circuit geen enkele kans. Maar wat voor vermogen gaat er gepaard met zo’n status?

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Het vermogen van Max Verstappen

Om maar even met de deur in huis te vallen: Max verdient ongeveer 50 miljoen euro per jaar. Zijn contract loopt tot en met 2028 dus hij zit voorlopig nog wel even goed. Op 16 jarige leeftijd (hij is nu 25) harkte hij al een bescheiden 4,5 miljoen euro per jaar binnen. Dit bedrag is de afgelopen jaren toegenomen tot de huidige 50 miljoen euro per jaar.

Dit is een hoop geld om het maar even zacht uit te drukken. Max staat echter nog niet in de top 10 best betaalde sporters per jaar. Hierbij moet hij grootheden als voetballer Lionel Messi, basketballer Lebron James en bokser Canelo Alvarez voor zich laten gaan. Naast een salaris heeft Max ook flinke inkomsten vanuit sponsordeals. Zijn precieze vermogen is dus niet exact vast te stellen, maar wordt geschat tussen de 180 en 190 miljoen euro

Heeft Max bitcoin en/of crypto?

Ook is het wellicht interessant om te weten waar Max dat geld in steekt en zit daar toevallig crypto tussen? Met de huidige inflatie beseft ook Verstappen dat hij zijn geld beter kan investeren dan het op de bankrekening te stallen. Zo heeft hij volgens Forbes onder andere vijf vastgoed bezittingen. Ook heeft hij een aandelenportfolio met twaalf verschillende aandelen. Max bezit onder andere aandelen van IBM, Amazon, Apple, Visa, Netflix en 3M.

Gelukkig heeft Max genoeg geld om ook leuke speeltjes te kopen. Zo heeft hij een aardige autoverzameling met onder andere een Bugatti Chiron van 3 miljoen euro. Ook bezit hij een luxe yacht, maar helaas geen crypto portfolio dus. Of Max moet ergens stiekem een wallet met bitcoin (BTC) hebben liggen zonder dit bekend te maken. Het zou zomaar kunnen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement