Rico Engelbarts
14/08/2018 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2023 10:15

Fintech-startup Bitt onderzoekt met Curaçao en Sint Maarten eigen cryptocurrency

Nieuws
fintech_startup_bitt_inc_onderzoekt_met_curacao_en_sint_maarten_eigen_cryptocurrency

Foto: NicoElNino/Shutterstock

De blockchain- en fintech-startup Bitt Inc. heeft een memorandum van overeenstemming (MvO) getekend met de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). Het MvO is ondertekend om de haalbaarheid te verkennen voor de uitgifte van een cryptocurrency, de “Curaçao en Sint Maarten gulden”, die de huidige Antilliaanse gulden van de CBCS zou vervangen, om digitale financiële betalingen binnen de monetaire unie van de twee eilanden mogelijk te maken. Dat staat in een persbericht op MarketWatch.
Het MvO van Bitt met de CBCS is niet het eerste MvO die het fintech-bedrijf tekende met een monetaire unie. De op Barbados gevestigde onderneming ondertekende eerder dit jaar ook een MvO met de Eastern Caribbean Currency Union (ECCU). Rawdon Adams, zoon van de premier van Barbados tussen 1976 en 1985, en CEO van Bitt zei het volgende over de nieuwe samenwerking:

Het MvO maakt de weg vrij voor samenwerking en informatie-uitwisseling met betrekking tot een haalbaarheidsstudie, bedoeld om de uitvoerbaarheid en functionaliteit vast te stellen van het gebruik van een door de Centrale Bank uitgegeven digitale gulden binnen de financiële ecosystemen van beide leden van de monetaire unie.

Adams legde verder uit dat het drukken van fiatgeld door een centrale bank en het distribueren ervan tussen de twee lidstaten van de monetaire unie kostbaar is en veel uitdagingen met zich meebrengt. Een digitale currency kan daarentegen gebruikt worden op mobile wallets en maakt het eenvoudiger om transacties en betalingen tussen Curaçao en Sint Maarten veiliger te maken. Leila Matroos-Lasten, waarnemend voorzitter van de CBCS zei het volgende:

De Centrale Bank is vastbesloten om haar uitdagingen proactief aan te pakken door de nieuwste beschikbare technologie te onderzoeken om, bijvoorbeeld, het gebruik van contant geld binnen de monetaire unie te verminderen, en om veiligere en efficiëntere transacties conform de AML- [anti-witwaspraktijken] en de [know your customer] KYC-principes, tussen Curaçao en Sint Maarten mogelijk te maken. De CBCS erkent hierbij het transformatieve potentieel van innovatie en technologie en is vastbesloten om oplossingen te zoeken met betrekking tot de efficiëntie van grensoverschrijdende transacties en digitale betalingen, terwijl het naleving en veiligheidsgaranties waarborgt die verkregen zijn door deze geavanceerde fintech solutions. Dit zou iedereen ten goede komen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie