Shane Kuijpers
07/07/2021 18:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/07/2021 18:02

Gaan grote investeerders meer bitcoin (BTC) kopen? Dit onderzoek biedt inzicht

Nieuws
Gaan grote investeerders meer bitcoin (BTC) kopen Dit onderzoek biedt inzicht

Is crypto nog gewild? Een recente enquête heeft uitgewezen van wel en dat veel investeerders hun crypto bezittingen willen vergroten. Ruim 80% van de ondervraagden wil meer gaan investeren in digitale activa. Daarnaast gaf 40% aan zelfs fors extra te willen beleggen. 

Nickel Digital Asset Management, een cryptofonds gevestigd uit Londen, heeft het onderzoek uitgevoerd. De enquête werd afgenomen onder institutionele beleggers en vermogensbeheerders. Hieruit is gebleken dat 82 van de 100 investeerders hun bezit van cryptocurrencies voor 2023 willen uitbreiden.

Het onderzoek bracht ook andere inzichten met zich mee. Zo willen 40 van die 82 investeerders zelfs drastisch uitbreiden. Daarnaast is duidelijk geworden dat 7 man hun bezittingen deels willen verkopen en dat een iemand helemaal uit de crypto wereld wil stappen.

De vragenlijst van het kleinschalige onderzoek is ingevuld door 50 institutionele beleggers en 50 vermogensbeheerders, die allemaal al ervaring hebben met crypto. De ondervraagden kwamen uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Arabische Emiraten. Het onderzoek is uitgevoerd in mei en juni en is vervolgens gedeeld met Cointelegraph.

Nickel probeert overigens wel een realistisch beeld te schetsen. Het cryptofonds geeft aan dat een groot gedeelte van de huidige investeerders tot nu toe nog maar kleine posities hebben. Dit zou zijn omdat veel mensen de markt eerst willen testen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Vertrouwen in de toekomst?

De enquête wees een voornaamste reden aan voor het investeren in cryptocurrencies. Bijna 60% ziet dit namelijk als een lange termijn project. Zelfs na de enorme koersdaling die de markt heeft doorgemaakt staat bitcoin (BTC) bijvoorbeeld nog altijd op plus 18% sinds 1 januari. Ethereum (ETH) staat maar liefst op 215%. 

CEO van Nickel Digital, Anatoly Crachilov, ziet dat de interesse en het vertrouwen in digitale activa en hij verwacht dat deze lijn wordt doorgezet:

“Uit onze analyse van begin juni van dit jaar bleek dat 19 beursgenoteerde bedrijven met een marktkapitalisatie van meer dan $1 biljoen ongeveer $ 6,5 miljard hadden geïnvesteerd in Bitcoin, nadat ze oorspronkelijk $4,3 miljard vrij hadden gegeven om cryptocurrency van te kopen.” 

Vorige maand werd de verwachting van Crachilov onderbouwd door AJ Bell. Uit onderzoek van de Britse investeringsfirma bleek dat in de afgelopen 12 maanden meer Britten in crypto hebben geïnvesteerd, dan in aandelen.

Uit een onderzoek van MasterCard in mei bleek dat vier op de tien mensen van plan zijn om cryptocurrency te gebruiken voor betalingen binnen het komende jaar. Nogmaals een teken dat het vertrouwen voor de (nabije) toekomst groot is.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie