Bart Brands Bart Brands
21/10/2023 17:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/10/2023 12:05

GoudKoorts: CBDC’s een dreiging voor crypto? goud doorbreekt €60.000

Nieuws

De nieuwse aflevering van GoudKoorts, onder de leiding van Bart Brands en mede-mogelijk gemaakt door GoldRepubluc, duikt in de impact van de aanzienlijke stijging van de goudprijs, terwijl ook de toekomst van Central Bank Digitale Currencies (CBDC’s) wordt besproken. Een hoogtepunt van de uitzending is de huidige goudprijs die het recordniveau van €60.000 per kilo heeft bereikt.

Goudprijs schiet omhoog

In de uitzending bespreekt Bart de spectaculaire prestaties van goud, die onlangs opnieuw door de magische grens van 60.000 euro per kilo heen brak. Terwijl goud nieuwe hoogten bereikt, heeft ook bitcoin (BTC) een belangrijke mijlpaal van 30.000 dollar overtroffen, waardoor de relatie tussen het fysieke goud en het ‘digitale goud’ verder wordt versterkt.

De discussie gaat vervolgens over naar de opkomst van CBDC’s. Terwijl deze digitale valuta’s de potentie hebben om financiële systemen te moderniseren, bestaat er ook angst. CBDC’s, onder controle van centrale banken, staan haaks op de fundamentele principes van cryptocurrency, namelijk decentralisatie en financiële vrijheid. In hoeverre kunnen CBDC’s gezien worden als een bedreiging voor de bredere crypto markt? 

Er is een groeiende zorg dat CBDC’s, in handen van autoritaire regimes, kunnen veranderen in een middel voor financiële surveillance en controle, waardoor de waarden van privacy en autonomie worden ondermijnd.

De voortdurende aantrekkingskracht van goud

Met de onzekerheden rond digitale valuta’s en de toenemende complexiteit van de financiële wereld, blijft goud een vertrouwde veilige haven voor investeerders. Als de goudkoorts blijft toenemen, kan de opname van goud in een beleggingsportefeuille een verstandige zet blijken te zijn.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in goud of andere edelmetalen is GoldRepublic Gold Republic, een Nederlands goudplatform, biedt nieuwe klanten een welkomstbonus. Elke nieuwe klant die via deze link een account aanmaakt ontvangt 1 gram goud ter waarde van 56 euro gratis. Eerst meer lezen over Gold Republic? Lees hier de Gold Republic review op Crypto Insiders.

Deel dit artikel
Bart Brands

Bart Brands is een expert op het gebied van veiligheid, gecertificeerd security intelligence professional en schrijver van ‘Chaos zonder Goud!’. Gedurende de kredietcrisis heeft hij zijn kennis over edelmetalen verder uitgebreid. Als kenner van edelmetalen deelt hij zijn analyses over de wereldeconomie, geopolitiek en de sector van edelmetalen op het YouTube-kanaal van GoldRepublic.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie