Bart Brands Bart Brands
02/12/2023 16:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/12/2023 11:57

GoudKoorts: Goudprijs schiet naar nieuw wereldwijd record 

Nieuws

De nieuwste aflevering van GoudKoorts, onder de leiding van Bart Brands en mede-mogelijk gemaakt door GoldRepublic, duikt niet geheel verrassend in op de goudprijs. De prijs per kilo heeft tegenover de dollar namelijk een nieuwe all-time high neergezet!

Goudprijs schiet omhoog

In de uitzending bespreekt Bart de indrukwekkende stijging van het edelmetaal, die eerder deze week steeg tot $2.075 per ons. Dat betekent een nieuw record. Nooit eerder was een ons zoveel waard in dollars.

Ook tegenover andere valuta, zoals bijvoorbeeld de euro, doet de goudkoers goede zaken. Over alle valuta gemeten bevindt de goudkoers zich op dit moment ofwel al op een all-time high, of daar in de meeste gevallen niet meer dan 2% van verwijderd. Uiteraard is dit voor de mensen die hun goud niet met dollars hebben gekocht van groter belang dan een nieuw prijsrecord tegenover de dollar.

Al met al gaat het dus erg goed met goud, en edelmetaalinvesteerders zullen niet ontevreden zijn met de huidige stand van zaken. Het huidige investeringsklimaat zorgt er klaarblijkelijk voor dat veel beleggers hun heil zoeken bij de koning van alle veilige havens: goud. Het is niet gek om te verwachten dat deze trend nog wel even door kan zetten, gezien de aanhoudende macro-economische onzekerheid.

Ook kan de stijging van de bitcoin (BTC) uiteraard niet ontbreken in deze video. BTC staat op dit moment op ruimt $38.000 en lijkt zich klaar te gaan maken voor een verdere stijging. Volgens Bart zou in ieder geval een deel van de analyse die van toepassing is op goud, ook relevant zijn voor de bitcoin koers. Spannende tijden.

De voortdurende aantrekkingskracht van goud

Met de onzekerheden rond digitale valuta’s en de toenemende complexiteit van de financiële wereld, blijft goud een vertrouwde veilige haven voor investeerders. Als de goudkoorts blijft toenemen, kan de opname van goud in een beleggingsportefeuille een verstandige zet blijken te zijn.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in goud of andere edelmetalen is GoldRepublic Gold Republic, een Nederlands goudplatform, biedt nieuwe klanten een welkomstbonus. Elke nieuwe klant die via deze link een account aanmaakt ontvangt 1 gram goud ter waarde van zo’n 60 euro gratis. Eerst meer lezen over Gold Republic? Lees hier de Gold Republic review op Crypto Insiders.

Deel dit artikel
Bart Brands

Bart Brands is een expert op het gebied van veiligheid, gecertificeerd security intelligence professional en schrijver van ‘Chaos zonder Goud!’. Gedurende de kredietcrisis heeft hij zijn kennis over edelmetalen verder uitgebreid. Als kenner van edelmetalen deelt hij zijn analyses over de wereldeconomie, geopolitiek en de sector van edelmetalen op het YouTube-kanaal van GoldRepublic.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie