Bart Brands Bart Brands
02/12/2023 16:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/12/2023 11:57

GoudKoorts: Goudprijs schiet naar nieuw wereldwijd record 

Nieuws

De nieuwste aflevering van GoudKoorts, onder de leiding van Bart Brands en mede-mogelijk gemaakt door GoldRepublic, duikt niet geheel verrassend in op de goudprijs. De prijs per kilo heeft tegenover de dollar namelijk een nieuwe all-time high neergezet!

Goudprijs schiet omhoog

In de uitzending bespreekt Bart de indrukwekkende stijging van het edelmetaal, die eerder deze week steeg tot $2.075 per ons. Dat betekent een nieuw record. Nooit eerder was een ons zoveel waard in dollars.

Ook tegenover andere valuta, zoals bijvoorbeeld de euro, doet de goudkoers goede zaken. Over alle valuta gemeten bevindt de goudkoers zich op dit moment ofwel al op een all-time high, of daar in de meeste gevallen niet meer dan 2% van verwijderd. Uiteraard is dit voor de mensen die hun goud niet met dollars hebben gekocht van groter belang dan een nieuw prijsrecord tegenover de dollar.

Al met al gaat het dus erg goed met goud, en edelmetaalinvesteerders zullen niet ontevreden zijn met de huidige stand van zaken. Het huidige investeringsklimaat zorgt er klaarblijkelijk voor dat veel beleggers hun heil zoeken bij de koning van alle veilige havens: goud. Het is niet gek om te verwachten dat deze trend nog wel even door kan zetten, gezien de aanhoudende macro-economische onzekerheid.

Ook kan de stijging van de bitcoin (BTC) uiteraard niet ontbreken in deze video. BTC staat op dit moment op ruimt $38.000 en lijkt zich klaar te gaan maken voor een verdere stijging. Volgens Bart zou in ieder geval een deel van de analyse die van toepassing is op goud, ook relevant zijn voor de bitcoin koers. Spannende tijden.

De voortdurende aantrekkingskracht van goud

Met de onzekerheden rond digitale valuta’s en de toenemende complexiteit van de financiële wereld, blijft goud een vertrouwde veilige haven voor investeerders. Als de goudkoorts blijft toenemen, kan de opname van goud in een beleggingsportefeuille een verstandige zet blijken te zijn.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in goud of andere edelmetalen is GoldRepublic Gold Republic, een Nederlands goudplatform, biedt nieuwe klanten een welkomstbonus. Elke nieuwe klant die via deze link een account aanmaakt ontvangt 1 gram goud ter waarde van zo’n 60 euro gratis. Eerst meer lezen over Gold Republic? Lees hier de Gold Republic review op Crypto Insiders.

Deel dit artikel
Bart Brands

Bart Brands is een veiligheidskundige, gecertificeerd security intelligence professional en anti-terreur deskundige met een passie voor edelmetalen. Tijdens de kredietcrisis werd zijn interesse in edelmetalen sterk aangewakkerd en sindsdien verdiept hij zich in dit onderwerp. Bart schrijft diepgaande analyses over financieel nieuws, bitcoin nieuws, edelmetalen nieuws, overheid en regulatie. Ook heeft hij als auteur het boek ‘Chaos zonder Goud!’ op zijn naam.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, 'slechtste week ooit'
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Advertentie
crypto-insiders-icon