Kevin Schijven Kevin Schijven
28/10/2020 07:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/10/2020 07:01

Grootste bank van de VS lanceert eigen stablecoin: 'Blockchain is klaar voor commercieel gebruik'

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Grootste bank van de VS lanceert eigen stablecoin Blockchain is klaar voor commercieel gebruik

De JPM Coin, de stablecoin van JPMorgan Chase, de grootste bank in de Verenigde Staten, is eindelijk klaar voor (commercieel) gebruik. Dat meldt CNBC op 27 oktober:


De JPM Coin wordt deze week voor het eerst commercieel gebruikt door een groot technologiebedrijf. De stablecoin wordt gebruikt voor het verwerken van internationale betalingen, meldt Takis Georgakopoulos, hoofd van betalingen JPMorgan. Hij zegt echter niet om welk bedrijf het gaat.
Tevens kondigt de bank aan dat het zelf een nieuw bedrijf heeft opgestart, genaamd Onyx. Georgakopoulos meldt dat Onyx zich vooral zal richten op de ontwikkeling van blockchain-technologie en digitale valuta als cryptocurrencies.

We lanceren Onyx omdat we overgaan naar een periode van commercialisering van die technologieën, van onderzoek en ontwikkeling naar iets dat een echte business kan worden.

Onyx heeft inmiddels al meer dan 100 werknemers in dienst. Umar Farooq, de nieuwe CEO van Onyx, zegt dat de bank overtuigd is dat blockchain-technologie eindelijk op het punt staat om commercieel bruikbaar te zijn.

Als je aan blockchain denkt, dan bevinden we ons ergens in het dieptepunt van ontgoocheling of net voorbij dat op de hype-curve. Daarom waren we bij JPMorgan er relatief stil over totdat we klaar waren om het op te schalen en te commercialiseren.

Georgakopoulos voegt daaraan toe dat de technologie de potentie heeft om transacties te versnellen zodat ze in enkele minuten kunnen worden uitgevoerd, in tegenstelling tot meerdere dagen die het momenteel bedraagt. Ook kunnen de totale kosten in de industrie met maar liefst 75% gereduceerd worden.
De JPM Coin werd al begin 2019 onthuld en is gebouwd op Quorum, een private blockchain gebaseerd op Ethereum (ETH). JPMorgan lijkt ook over bitcoin (BTC) te zijn bijgesteld. In 2017 noemde de bank het nog fraude, maar onlangs bracht het een zeer bullish rapport uit over de concurrentie met goud.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie