Erik Juffermans Erik Juffermans
05/12/2023 19:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2023 13:25

GTA 6 lanceert eerste trailer, gaat crypto een rol spelen?

Nieuws
gta-6-crypto-take-two-rockstar

Foto: Shutterstock/MeSSrro

Groot nieuws uit de gaming wereld. De eerste trailer van Grand Theft Auto 6 is vandaag gereleased. GTA is waarschijnlijk wel de allerbekendste game franchise in de geschiedenis van gaming, en een van de grote vragen is of de ontwikkelaars van GTA 6 crypto zullen implementeren in de nieuwe game.

Bitcoin-koning Michael Saylor kondigt nieuwe plannen aan

Wat weten we?

Om met de deur in huis te vallen: de anderhalve minuut durende trailer geeft zoals te verwachten geen antwoord op dit crypto vraagstuk. Wel worden er een hoop andere details over de game duidelijk. Zo lijkt GTA 6 zich af te spelen in het zonnige Vice City, een fictieve versie van Miami in de staat Florida. Interessant om te benoemen is dat Rockstar Games, de ontwikkelaar achter de GTA games, al eerder een game gesitueerd in Vice City lanceerde: GTA Vice City Stories uit 2002.

Zo toont de trailer beelden van strand, moeras, dure speedboats, gangs, rednecks, feesten, zon, strand en zelfs krokodillen. Het belooft ongetwijfeld een legendarische game te worden. De verwachtingen zijn immers hoog. De laatste GTA game, GTA 5, werd inmiddels al meer dan tien jaar geleden gelanceerd en GTA fans staan te trappelen om in de nieuwe wereld van GTA 6 te duiken.

Crypto in GTA 6

Maar ook de crypto sector houdt alle ontwikkelingen rondom GTA 6 nauw in de gaten. Er gaan namelijk al langer geruchten dat het spel crypto zal implementeren. Gaming is namelijk een van de sectoren die de laatste jaren in rap tempo crypto omarmt, en een crypto implementatie van GTA 6 zou geweldig nieuws zijn.

Helaas wijst vooralsnog niks erop dat dit ook daadwerkelijk het geval zal zijn. Ook in de eerste trailer die vandaag verscheen zijn geen aanwijzingen te bekennen die duiden op een crypto implementatie. Maar hopen mag, en in de komende maanden zullen er ongetwijfeld meer details over de langverwachte game openbaar worden gemaakt.

In de crypto wereld is echter een hoop gebaseerd op geruchten en anticipatie. Zolang er hoop is dat GTA 6 gebruik zal maken van in-game crypto functies zal de crypto gaming sector in de schijnwerpers staan.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie