Erik Juffermans Erik Juffermans
05/12/2023 19:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2023 13:25

GTA 6 lanceert eerste trailer, gaat crypto een rol spelen?

Nieuws
gta-6-crypto-take-two-rockstar

Foto: Shutterstock/MeSSrro

Groot nieuws uit de gaming wereld. De eerste trailer van Grand Theft Auto 6 is vandaag gereleased. GTA is waarschijnlijk wel de allerbekendste game franchise in de geschiedenis van gaming, en een van de grote vragen is of de ontwikkelaars van GTA 6 crypto zullen implementeren in de nieuwe game.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat weten we?

Om met de deur in huis te vallen: de anderhalve minuut durende trailer geeft zoals te verwachten geen antwoord op dit crypto vraagstuk. Wel worden er een hoop andere details over de game duidelijk. Zo lijkt GTA 6 zich af te spelen in het zonnige Vice City, een fictieve versie van Miami in de staat Florida. Interessant om te benoemen is dat Rockstar Games, de ontwikkelaar achter de GTA games, al eerder een game gesitueerd in Vice City lanceerde: GTA Vice City Stories uit 2002.

Zo toont de trailer beelden van strand, moeras, dure speedboats, gangs, rednecks, feesten, zon, strand en zelfs krokodillen. Het belooft ongetwijfeld een legendarische game te worden. De verwachtingen zijn immers hoog. De laatste GTA game, GTA 5, werd inmiddels al meer dan tien jaar geleden gelanceerd en GTA fans staan te trappelen om in de nieuwe wereld van GTA 6 te duiken.

Crypto in GTA 6

Maar ook de crypto sector houdt alle ontwikkelingen rondom GTA 6 nauw in de gaten. Er gaan namelijk al langer geruchten dat het spel crypto zal implementeren. Gaming is namelijk een van de sectoren die de laatste jaren in rap tempo crypto omarmt, en een crypto implementatie van GTA 6 zou geweldig nieuws zijn.

Helaas wijst vooralsnog niks erop dat dit ook daadwerkelijk het geval zal zijn. Ook in de eerste trailer die vandaag verscheen zijn geen aanwijzingen te bekennen die duiden op een crypto implementatie. Maar hopen mag, en in de komende maanden zullen er ongetwijfeld meer details over de langverwachte game openbaar worden gemaakt.

In de crypto wereld is echter een hoop gebaseerd op geruchten en anticipatie. Zolang er hoop is dat GTA 6 gebruik zal maken van in-game crypto functies zal de crypto gaming sector in de schijnwerpers staan.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, 'slechtste week ooit'
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Advertentie
crypto-insiders-icon