amerikaanse_rechter_oordeelt_dat_ICOs_onder_effectenwetgeving_vallen

Amerikaanse rechter oordeelt dat ICOs onder effectenwetgeving vallen

10

Een Amerikaanse rechter heeft met zijn uitspraak grote implicaties teweeg gebracht voor de regulatie van initial coin offerings (ICOs) in de VS. Raymond Dearie uit Brooklyn, NY, oordeelde namelijk dat de bestaande effectenwetgeving ook van toepassing is op crypto aanbiedingen.

Het oordeel betrof een zaak tegen een crypto oplichter, Maksim Zaslavskiy. Hierbij was een nep ICO voor “REcoin” uitgevoerd waarbij de tokens zouden zijn ondersteund door investeringen in onroerend goed en diamanten. Volgens de aanklagers bleek dit echter niet zo te zijn. Zaslavskiy wist met de nep ICO $300.000 op te halen.

Zaslavskiy’s zaak is de eerste criminele strafzaak in haar soort. Zaslavskiy’s verdediging hoopte de zaak te kunnen afwijzen door te beargumenteren dat ICOs geen effecten maar valuta zijn. Ook zei Zaslavskiy dat de effectenwetgeving te vaag zou zijn om op ICOs te kunnen worden toegepast.

De rechter was het hier echter niet mee eens en besloot dat de zaak verder kon gaan onder de effectenwetgeving. Het is evenwel aan de jury om te beslissen of de REcoin ICO ook onder effecten kan worden geclassificeerd. Dearie voegde hier aan toe:

Simpelweg een investeringsmogelijkheid bestempelen als een ‘virtuele valuta’ of ‘cryptocurrency’ is niet genoeg om een investeringscontract te veranderen van effecten naar valuta.

Ondanks het feit dat de uitspraak specifiek van toepassing was op de REcoin ICO en niet op andere ICOs, zal de uitspraak grotere vertakkingen kunnen hebben op de wetgeving op dit gebied. Het komt hiermee namelijk onder de rechtspraak van de regelgevende instanties voor effectenhandel zoals de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De SEC dringt al langere tijd aan op meer controle op de crypto markten; zo’n $18,7 miljard dollar is dit jaar opgehaald via ICOs en SEC commissie Chairman Jay Clayton gelooft dat er meer overzicht moet zijn. Hij voegde hieraan toe dat de markt, nadat deze een groei-explosie is ondergaan met de blockchain en crypto hype, vervuilt is door fraude. Tot nu toe was het echter nog niet gelukt om autoriteit op dit gebied vast te kunnen stellen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Satos

9/10

€9.890,49 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.829,01 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.765,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.868,40 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.954,40 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.101,40 Kopen
Laatste nieuws