Home Nieuws India kan vanaf juli 2018 18% belasting heffen op handel cryptocurrency

India kan vanaf juli 2018 18% belasting heffen op handel cryptocurrency

- Advertentie -

India, ‘s werelds op een na grootste land naar inwonertal, kan binnenkort een sprankje hoop geven aan beleggers in cryptocurrency, na maandenlang een negatieve agenda uitgedragen te hebben tegen de digitale activaklasse.

Onderworpen aan goedkeuring raad

Zoals gemeld op Bloomberg, kan India binnenkort een goederen- en diensten-belasting (Goods and Services Tax, GST) van 18% heffen op cryptocurrency-handel, ondanks hun juridische dubbelzinnigheid in het land. Momenteel wordt het voorstel overwogen door de Central Board of Indirect Taxes and Customs, en nadat dat is afgerond zal het voorgelegd worden aan de GST-raad.

Zoals gezegd, kunnen de digitale assets geclassificeerd worden als “immateriële goederen”, op dezelfde lijn als andere software-systemen, waar de autoriteit aan toevoegde dat er afzonderlijke wetten ingevoerd zullen worden om om te gaan met het gebruik van cryptocurrencies voor criminele activiteiten.

Eerder in december 2017 trad de Indiase regering hard op tegen de cryptocurrency-markt, waarbij zowel exchanges als handelaren onderzocht werden op het gebruik van en het verdienen van geld aan digitale assets. Juridische autoriteiten stuurden ook een belastingaanslag naar meer dan 500.000 handelaren met als doel enorme heffingen over hun winsten te innen.

In april 2018 heeft de Reserve Bank of India, de cryptocurrency-industrie praktisch om zeep geholpen, toen het in een verklaring alle banken vroeg hun relaties met alle cryptocurrency-exchanges in te trekken.

Belangrijke punten van het belastingvoorstel

Volgens mensen met kennis van zaken, die verzocht hebben om anoniem te blijven, heeft de afdeling inkomstenbelasting het belang ingezien van virtuele currencies.

Als de ontluikende markt voor digitale assets niet voldoende wordt belast, kan dit leiden tot enorme verplichtingen, wat het herstel in de toekomst moeilijk zou maken. Het voorstel vraagt dus om onmiddellijke goedkeuring.

Hieronder staan de belangrijkste punten van het voorstel:

  • Aankoop of verkoop van cryptocurrencies moeten beschouwd worden als levering van goederen en dat wat transacties vergemakkelijkt, zoals o.a. levering, overdracht en opslag zullen als diensten behandeld worden
  • De waarde van een cryptocurrency kan worden bepaald op basis van de transactiewaarde in roepies of het equivalent van enig ander vrij inwisselbare vreemde valuta.
  • Als kopers en verkopers zich in India bevinden wordt de transactie behandeld als een levering van software en is de locatie van de koper de plaats van levering.
  • Voor overdracht en verkoop is de locatie van de geregistreerde persoon de plaats van levering. Voor verkoop aan niet-geregistreerde personen wordt de locatie van de leverancier echter als de plaats van levering beschouwd.
  • Transacties buiten Indiaas grondgebied zijn aansprakelijk voor geïntegreerde GST en worden beschouwd als import of export van goederen. IGST zal worden geheven op grensoverschrijdende leveringen.

Cryptocurrency-mining een belastbare activiteit

Cryptocurrency-mining, een proces dat een cryptocurrency-netwerk verifieert, bevestigt en onderhoudt in ruil voor incentives, zal behandeld worden als een “dienstlevering” en is onderworpen aan belasting in overeenstemming met de GST-wetten.

Bovendien moeten miners die meer dan 20 lakh roepies (ongeveer $29.000) verdienen met hun platforms zich registreren als een bedrijfseenheid bij de GST-raad.

Tevens kunnen aanbieders en gebruikers van cryptocurrency wallets ook volgens de GST-wetten worden belast, aangezien zij de digitale currencies leveren en ontvangen.

Cryptocurrency-sector een booming business

De opkomst van de markt voor cryptocurrency is onmiskenbaar lucratief voor zowel gebruikers als overheden, omdat het in korte tijd enorme winsten kan opleveren vanwege de volatiliteit van de assets en het de beginnende fase waarin de sector zich bevindt. Indiase cryptocurrency-exchanges noteerden in 2018 een omzet van 200 crore roepies ($30 miljoen), wat neerkomt op 36 crore roepies ($5,5 miljoen) aan potentiële belastinginkomsten voor de overheid.

Het behandelen van cryptocurrencies als goederen en diensten maakt de richtlijn voor belastingheffing gemakkelijker, omdat er al regels aanwezig zijn om de vereenvoudigen. Cryptocurrency classificeren als currency zou echter een wetswijziging vereisen, een onmiskenbaar ingewikkeld en tijdrovend proces.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.431,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.427,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.451,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.467,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.681,80 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...