Rico Engelbarts
07/12/2018 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/12/2018 08:00

Indiase deelstaat wil blockchain-technologie in de regio te promoten

Nieuws

De overheid van de Indiase deelstaat Andhra Prasdesh wil een gemeenschap van blockchain-startups bouwen in de regio aan de zuidoostkust van het Indiase schiereiland. De Andhra Prasdesh Innovation Society (APIS) kondigde woensdag 5 december aan dat het samenwerkt met Eleven01 om een blockchain-talentpool te ontwikkelen en het gebruik van de technologie aan te moedigen onder startups.
De APIS en het op Malta gevestigde Eleven01, naar eigen zeggen “een van de snelste, zeer betrouwbare blockchain-protocollen die blockchain-technologieën klaar probeert te maken voor gebruik in de echte wereld”, zullen met de samenwerking blockchain promoten met alle nodige middelen, van evenementen tot educatieve en mentorschap programma’s. J.A. Chowday, IT-adviseur en hoofdsecretaris van de Chief Minister van Andhra Pradesh, zei het volgende:

We waarderen het ten zeerste wat het team van Eleven01 probeert te doen en we zijn blij om met hen samen te werken om geavanceerde ontwikkelingen en innovaties met betrekking tot het blockchain-domein naar de deelstaat te brengen.

Het blockchain-protocol van Eleven01 werd gebouwd in samenwerking met de Indiase IT-dienstverlener Tech Mahindra. Het platform werd afgelopen zomer opgericht met als doel het blockchain-ecosysteem in India te versterken. Het feit dat het bedrijf op Malta is gevestigd zal te maken hebben met het feit dat er op dat “blockchain-eilandcryptocurrency– en blockchain-vriendelijke wetgeving van kracht is. Over de samenwerking met APIS zegt de voorzitter en chief product officer van Eleven01, Ramachandran Iyer het volgende:

De samenwerking met de regering van Andhra Pradesh is van onschatbare waarde voor ons team. Wij stellen ons India voor als een blockchain-hub en de steun van de deelstaat hier brengt ons een stap dichterbij om dat te bereiken. Samen zullen we bijdragen aan de ontwikkeling van de best blockchain-ready talent pool en innovaties in de staat.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie