Rico Engelbarts
19/11/2018 07:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/11/2018 07:16

"Industriële toepassing blockchain kan nog twee jaar op zich doen wachten"

Nieuws
industriele_toepassing_blockchain_kan_nog_twee_jaar_op_zich_doen_wachten

In de komende één of twee jaar zal de toepassing van blockchain-technologie op industriële schaal sterk toenemen. Dat stelt de Duitse Herman Gref, CEO van Sberbank, de grootste bank van Rusland, volgens het Russische persbureau TASS. Hij merkte op dat de “hype” rondom de technologie voorbij is en nu plaats maakt voor het stadium van industriële ontwikkeling:

De hype rondom de technologie is nu voorbij en de technologie is de fase van industriële ontwikkeling in gegaan, maar het zal nog één of twee jaar nodig hebben om op industriële schaal toegepast te worden.

Gref, die zich eerder altijd een voorstander van blockchain en cryptocurrency heeft getoond, zei vorige maand op een fintech-conferentie in Sotsji nog dat crypto en blockchain de wereld zullen veranderen, maar dat dat moment nu nog niet is aangebroken. Toen zei hij dat de technologie nog zeker drie jaar verdere ontwikkeling nodig heeft en dat cryptocurrencies zelfs minstens tien jaar nodig zouden hebben om de huidige status-quo uit te dagen.
Eerder sprak Gref zich negatief uit over het harde optreden van de Russische regering tegen cryptocurrencies en noemde crypto een “geweldige technologie”. Hij drong er bij de Russische autoriteiten op aan om geduld te hebben met gedecentraliseerde currencies door Bitcoin (BTC) niet te verbieden of strenge regels tegen crypto door te voeren totdat het gebruik ervan beter wordt begrepen. Gref gelooft echter niet dat cryptocurrency ooit in staat zal zijn fiatgeld te vervangen in het huidige gecentraliseerde financiële systeem.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie