ING komt met oplossing voor privacy dilemma R3’s blockchain-netwerk Corda

De ING bank heeft een oplossing voor een dilemma waar sommige gebruikers van de Corda blockchain, ontwikkeld door R3, mee kampen. Door dat dilemma moet een deelnemer de afweging maken of het een transactie wil laten inzien of niet. ING onthulde zijn oplossing gisteren tijdens de CordaCon conferentie, aldus Coindesk.

Het probleem waar de Corda-gebruikers mee kampen draait om het al dan niet in laten zien van een transactie. Een gebruiker kan een transactie doen en beslissen of het validating notaries of non-validating notaries wil gebruiken. Kiest de gebruiker voor het gebruik van validating notaries dan zal de inhoud van de transactie worden nagekeken om na te kunnen gaan of de transactie legitiem is. Hiermee wordt dus een stukje privacy ingeleverd maar wordt het netwerk beschermd tegen onjuiste transacties.

De andere optie is het gebruik van non-validating notaries, waarbij een transactie slechts wordt geregistreerd. Hiermee loopt het netwerk het risico dat een transactie niet legitiem is. Coindesk maakt om een beter idee van het dilemma te krijgen de vergelijking met het je laten fouilleren om een gebouw binnen te kunnen gaan en je slechts te registreren bij de balie.

ING wilde dit probleem oplossen omdat het heeft geïnvesteerd in twee finance Corda-projecten die het wil gaan gebruiken voor verschillende activiteiten; Marco Polo en Voltron. Hoofd IT wholesale bankkanalen bij ING, Andrei Ilchenko, legt uit:

We begonnen enkele randgevallen op te merken. Wat zou er bij Marco Polo bijvoorbeeld gebeuren als er een kwaadwillende deelnemer onderdeel van dit specifieke bedrijfsnetwerk was, die zou proberen de non-validating notaries een transactie te sturen met een invoerstatus (bijvoorbeeld een factuur) die eigendom is van een andere deelnemer?

ING lost dit probleem op door zero-knowledge proofs in te zetten. Met dit type transactie kan worden bewezen of de transactie klopt zonder informatie over de transactie vrij te hoeven geven. De oplossing zou volgens ING toegepast kunnen worden op zowel het Corda Network, wat open-source is, als de commerciële versie van Corda.

ING, blockchain en cryptocurrency komen vaker samen in het nieuws. Zo stelde de hoofdeconoom van ING, Mark Cliffemight, in september nog te verwachten dat er binnen twee tot drie jaar digitale valuta, uitgegeven door centrale banken zullen verschijnen.

De markt is wat saai, maar ga niet uit verveling traden! Hou je aan je plan en heb geduld. Benieuwd naar het plan van Crypto Insider David? Klik dan hier om zijn net verschenen wekelijkse column te lezen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€30.391,00 Kopen
1
Bitvavo
€29.851,40 Kopen
2
Litebit
€30.146,30 Kopen
3
Bitcoinmeester
€30.215,20 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin fondsbeheerder Grayscale groeide met maar liefst 900% in 2020 en blijft in 2021 veel inkopen

Grayscale Investments, de grote Amerikaanse cryptocurrency vermogensbeheerder, heeft een zeer succesvol 2020 achter de rug. De totale hoeveelheid van assets under management (AUM) is...

Bitcoin (BTC) consolideert verder en levert in op altcoins, deze top 10 altcoin kan als enige stijgen

De koersen van de top 10 cryptocurrencies kleuren vandaag over het algemeen rood maar een van de altcoins kan alsnog flink stijgen. Daarnaast ontbreekt...

DeFi update: Volumes breken records en OCC hoofd Brian Brooks zegt dat banken zich moeten klaarmaken

De decentralized finance (DeFi) markt begint weer hard te groeien. Volgens DeFi Pulse zit nu voor het eerst meer dan $23 miljard aan cryptocurrencies...

Aantal bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC bereikt nieuw hoogtepunt, wat zegt dit?

De bitcoin (BTC) adoptie is zich in volle gang aan het ontwikkelen. Naast het feit dat er onder andere in Nederland steeds vaker gezocht...

Bitcoin schuldeisers in Mt. Gox rechtszaak krijgen optie voor een schikking, wat houdt dit in?

Schuldeisers in de rechtszaak omtrent de failliete cryptocurrency-exchange Mt. Gox krijgen de mogelijkheid om (een deel van) hun bitcoin (BTC) te ontvangen voordat de...

Polkadot (DOT) 100% in de plus, EOS (EOS) oprichter stapt op en meer nieuws van deze week

De week zit er alweer op! Er is veel gebeurd, van een hevige correctie van de koersen tot een nieuwe binnenkomer in de top...