Timo Bult Timo Bult
23/10/2019 09:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2019 09:45

ING komt met oplossing voor privacy dilemma R3's blockchain-netwerk Corda

Nieuws
ING komt met oplossing voor privacy dilemma R3's blockchain-netwerk Corda

De ING bank heeft een oplossing voor een dilemma waar sommige gebruikers van de Corda blockchain, ontwikkeld door R3, mee kampen. Door dat dilemma moet een deelnemer de afweging maken of het een transactie wil laten inzien of niet. ING onthulde zijn oplossing gisteren tijdens de CordaCon conferentie, aldus Coindesk.
Het probleem waar de Corda-gebruikers mee kampen draait om het al dan niet in laten zien van een transactie. Een gebruiker kan een transactie doen en beslissen of het validating notaries of non-validating notaries wil gebruiken. Kiest de gebruiker voor het gebruik van validating notaries dan zal de inhoud van de transactie worden nagekeken om na te kunnen gaan of de transactie legitiem is. Hiermee wordt dus een stukje privacy ingeleverd maar wordt het netwerk beschermd tegen onjuiste transacties.
De andere optie is het gebruik van non-validating notaries, waarbij een transactie slechts wordt geregistreerd. Hiermee loopt het netwerk het risico dat een transactie niet legitiem is. Coindesk maakt om een beter idee van het dilemma te krijgen de vergelijking met het je laten fouilleren om een gebouw binnen te kunnen gaan en je slechts te registreren bij de balie.
ING wilde dit probleem oplossen omdat het heeft geïnvesteerd in twee finance Corda-projecten die het wil gaan gebruiken voor verschillende activiteiten; Marco Polo en Voltron. Hoofd IT wholesale bankkanalen bij ING, Andrei Ilchenko, legt uit:

We begonnen enkele randgevallen op te merken. Wat zou er bij Marco Polo bijvoorbeeld gebeuren als er een kwaadwillende deelnemer onderdeel van dit specifieke bedrijfsnetwerk was, die zou proberen de non-validating notaries een transactie te sturen met een invoerstatus (bijvoorbeeld een factuur) die eigendom is van een andere deelnemer?

ING lost dit probleem op door zero-knowledge proofs in te zetten. Met dit type transactie kan worden bewezen of de transactie klopt zonder informatie over de transactie vrij te hoeven geven. De oplossing zou volgens ING toegepast kunnen worden op zowel het Corda Network, wat open-source is, als de commerciële versie van Corda.
ING, blockchain en cryptocurrency komen vaker samen in het nieuws. Zo stelde de hoofdeconoom van ING, Mark Cliffemight, in september nog te verwachten dat er binnen twee tot drie jaar digitale valuta, uitgegeven door centrale banken zullen verschijnen.
De markt is wat saai, maar ga niet uit verveling traden! Hou je aan je plan en heb geduld. Benieuwd naar het plan van Crypto Insider David? Klik dan hier om zijn net verschenen wekelijkse column te lezen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie