Internetgigant Baidu onthult energie-efficient “Super Chain” blockchain-protocol

0

De Chinese internetgigant Baidu heeft de volgende stap in de blockchain-integratie aangekondigd in de vorm van een protocol om het energieverbruik van minen te verminderen, volgens een rapport van China News Weekly gisteren, 3 juni.

Wetenschappelijk hoofd bij de blockchain-afdeling van Baidu, Xiao Wei, onthulde het protocol, gedoopt tot “Super Chain”, tijdens een lokale conferentie gedurende het weekend.

De zet vormt het nieuwste in een reeks steeds directere experimenten met cryptocurrency voor Baidu, die in januari dit jaar haar Blockchain-as-a-Service (BaaS) solution lanceerde.

Super Chain kan “consensus-mechanismen invoegen en verwijderen om het huidige probleem van energieverbruik op te lossen”, legde Wei uit, en is ook “compatibel met het ontwikkelingssysteem van Bitcoin en Ethereum”.

Baidu heeft al een op blockchain gebaseerd product gereleased sinds de uitrol van BaaS, in de vorm van een digitaal platform voor het beheer van eigendomsrechten in april.

Terwijl China’s grote bedrijven grip proberen te krijgen op blockchain en zelfs de president het potentieel ervan verdedigt, plannen de autoriteiten strenge regelgeving voor de industrie; vorige maand kondigde Peking aan dat “normen” tegen het eind van 2019 ingevoerd zullen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws