Rico Engelbarts
04/06/2018 11:19 1 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/06/2018 11:19

Internetgigant Baidu onthult energie-efficient “Super Chain” blockchain-protocol

Nieuws

De Chinese internetgigant Baidu heeft de volgende stap in de blockchain-integratie aangekondigd in de vorm van een protocol om het energieverbruik van minen te verminderen, volgens een rapport van China News Weekly gisteren, 3 juni.
Wetenschappelijk hoofd bij de blockchain-afdeling van Baidu, Xiao Wei, onthulde het protocol, gedoopt tot “Super Chain”, tijdens een lokale conferentie gedurende het weekend.
De zet vormt het nieuwste in een reeks steeds directere experimenten met cryptocurrency voor Baidu, die in januari dit jaar haar Blockchain-as-a-Service (BaaS) solution lanceerde.
Super Chain kan “consensus-mechanismen invoegen en verwijderen om het huidige probleem van energieverbruik op te lossen”, legde Wei uit, en is ook “compatibel met het ontwikkelingssysteem van Bitcoin en Ethereum”.
Baidu heeft al een op blockchain gebaseerd product gereleased sinds de uitrol van BaaS, in de vorm van een digitaal platform voor het beheer van eigendomsrechten in april.
Terwijl China’s grote bedrijven grip proberen te krijgen op blockchain en zelfs de president het potentieel ervan verdedigt, plannen de autoriteiten strenge regelgeving voor de industrie; vorige maand kondigde Peking aan dat “normen” tegen het eind van 2019 ingevoerd zullen zijn.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie