Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Investeringen in cryptocurrency-fondsen zijn verdrievoudigd het afgelopen jaar

Volgens een nieuw onderzoeksrapport van Crypto Fund Research zijn investeringen in cryptocurrency-gerelateerde fondsen in de afgelopen 12 maanden verdrievoudigd naar zo’n $14,4 miljard.

Er zouden momenteel meer dan 700 cryptofondsen bestaan waarvan er 224 in 2017 zijn gelanceerd tijdens het hoogtepunt van de koersen. Dat was driemaal zoveel als er in 2016 waren gelanceerd. Dat record werd in 2018 doorbroken toen er 239 nieuwe fondsen waren gelanceerd ondanks de ‘crypto winter.’ Crypto Fund Research verwacht alleen wel een 40% daling van het aantal nieuwe fondsen in 2019.

- Advertentie -

Veruit het grootste deel van de cryptofondsen zijn cryptocurrency-hedgefondsen en risicokapitaalfondsen. Cryptocurrency-gerelateerde hedgefondsen zouden zelfs de snelst groeiende hedgefondsen op de markt zijn. Ondanks dat feit blijven de grote banken als JP Morgan en Goldman Sachs uit.

Verder meldt het onderzoek dat het grootste deel van de investeringsfondsen relatief klein is. De helft heeft minder dan $10 miljoen in investeringen ontvangen. Toch zitter er ook een paar hele grote fondsen met meer dan $100 miljoen aan investeringen bij zoals Pantera Capital, Galaxy Digital Assets, Alphabit Fund en Polychain Capital.

Die verdeling is ook terug te zien in het aantal werknemers volgens het onderzoek. De meeste cryptofondsen zijn klein en hebben maar vijf of minder werknemers in dienst. Ongeveer 5% heeft meer dan 25 werknemers in dienst en het zijn meestal bedrijven die niet exclusief investeren in cryptocurrency. In totaal zouden er zo’n 5.000 mensen in dienst zijn bij cryptofondsen.

Crypto Fund Research heeft ook de verdeling van de cijfers per land bekeken. Bijna de helft van alle cryptofondsen is gevestigd in de Verenigde Staten. Het Verenigd Koninkrijk, China, Singapore, Zwitserland, Canada, Australië en Duitsland hebben ook een significant aantal cryptofondsen.

Het onderzoeksrapport wordt afgesloten met een top tien lijst van de cryptocurrency fondsen, dat zijn:

  • Arrington XRP Capital
  • BlockTower Capital
  • Brian Kelly Capital Management
  • Digital Currency Group
  • Fenbushi Capital
  • Galaxy Digital Assets Fund
  • MetaStable Capital
  • Pantera Capital
  • Polychain Capital
  • Protocol Ventures

De wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David van afgelopen maandag gemist? Je kan hem hier vinden!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.912,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.940,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.964,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.006,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.105,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.105,10 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.912,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.940,30 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.964,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.006,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...