Dit is wat het kost om je ICO-token op een exchange te krijgen

Array

Initial coin offering (ICO) projecten zijn niet de enigen die rijk worden van tokenverkoop.

Volgens onderzoek van Autonomous Next LLP halen cryptocurrency exchanges miljoenen dollars binnen met ICO-exploitanten die een plek voor hun tokens op de grote handelsplatformen willen bemachtigen.

“Het lijkt erop dat de marktprijs om een token op exchanges te krijgen $1 miljoen is voor een redelijk bekende token, tot $3 miljoen voor de gelegenheid om snelle liquiditeit te verkrijgen”, schreef het bedrijf. “We noemen deze cijfers niet met zekerheid, maar vermoeden dat dit ongeveer in lijn ligt met de realiteit van vandaag.”

- Advertentie -

Hierin wordt nog geen rekening gehouden met de transactie- en opnamekosten die worden vergaard aan fees zodra de tokens daadwerkelijk verhandelbaar zijn.

Nu zijn de bevindingen uit het rapport niet bepaald een verrassing. Dat veel exchanges nieuwe projecten de mogelijkheid bieden te betalen om tokens te laten listen, is al openbare informatie sinds de oprichting van de industrie.

Het is ook niet verwonderlijk dat deze praktijk gewoonlijk is geworden, aangezien er van de meeste nieuwe cryptocurrency projecten in de vorm van ICO’s verwacht wordt dat een deel van het ingezamelde geld gereserveerd wordt voor tokenpromotie.

De vergoedingen die projecten betalen om een ​​beursnotering te verkrijgen zijn echter opmerkelijk, omdat ze aanzienlijk hoger zijn dan de vergoedingen die traditionele bedrijven betalen bij het uitvoeren van een beursintroductie (IPO).

NASDAQ beursgenoteerde bedrijven kunnen verwachten ongeveer $125.000 tot $300.000 te moeten betalen om genoteerd te worden, hoewel er ook jaarlijks onderhoudskosten afgedragen moeten worden om de status op het platform te behouden.

Wellicht vinden exploitanten van ICO’s de prijs voor de beursnotering beter verteerbaar als ze beseffen dat sommige promotors $105.000 vragen voor een enkele tweet.

In het geval van een ICO, in het bijzonder projecten die beweren een ‘utility token’ te ontwikkelen, roept het betalen van een exchange om een dergelijke listing te versnellen de benodigde vragen op omtrent regulatie.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...