Home Nieuws Japanse gaming-gigant Capcom getroffen door ransomware, bitcoin (BTC) ter waarde van $11...

Japanse gaming-gigant Capcom getroffen door ransomware, bitcoin (BTC) ter waarde van $11 miljoen geëist

- Advertentie -

De bekende Japanse game-ontwikkelaar Capcom is getroffen door een ransomware-aanval. De criminelen achter de aanval eisen nu bitcoin (BTC) ter waarde van $11 miljoen om de schade ongedaan te maken.

Capcom is een Japanse game-ontwikkelaar en is onder andere bekend van de games Resident Evil, Street Fighter en Devil May Cry. Het bedrijf komt op het steeds langer wordende lijstje met door ransomware getroffen bedrijven te staan.

Ransomware is schadelijke software die gegevens op computers kan versleutelen waardoor ze volledig onbruikbaar worden gemaakt. De software doet dit met vrijwel alle data op een geïnfecteerde computer. Het blijft vaak niet beperkt bij een enkele computer, hele netwerken van bedrijven kunnen plat komen te liggen door ransomware.

De enige manier om weer toegang te krijgen tot de data is middels een sleutel. De hackers bezitten deze sleutel en eisen vaak grote bedragen, vandaar de naam ‘ransomware’ (ransom betekent losgeld). Volgens beveiligingsonderzoeker Pancak3 is Capcom getroffen door de Ragnar Locker ransomware. In een notitie van de hackers valt te lezen:

“We hebben uw beveiligingsperimeter geschonden en kregen zo toegang tot elke server van het bedrijfsnetwerk in verschillende kantoren in Japan, de VS, Canada.
We hebben meer dan 1 TB totaal van uw GEVOELIGE DATA GEDOWNLOAD”

Het zou gaan om 2.000 geïnfecteerde computers. Het bedrijf dient $11.000.000 in BTC te betalen om weer bij de gegevens te kunnen. Zonder de decryptor gaan een hoop gevoelige gegevens verloren, welke de hackers dus zelf eerst gedownload hebben.

Bedrijven dienen extra voorzorgsmaatregelen te nemen om ransomware-aanvallen te voorkomen. Dit kan onder andere door personeel voor te lichten en VPN’s te gebruiken.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.882,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.613,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.639,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.667,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.702,90 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...