Timo Bult Timo Bult
08/11/2020 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2020 07:04

Japanse gaming-gigant Capcom getroffen door ransomware, bitcoin (BTC) ter waarde van $11 miljoen geëist

Nieuws
Japanse gaming-gigant Capcom getroffen door ransomware, bitcoin (BTC) ter waarde van $11 miljoen geëist

De bekende Japanse game-ontwikkelaar Capcom is getroffen door een ransomware-aanval. De criminelen achter de aanval eisen nu bitcoin (BTC) ter waarde van $11 miljoen om de schade ongedaan te maken.
Capcom is een Japanse game-ontwikkelaar en is onder andere bekend van de games Resident Evil, Street Fighter en Devil May Cry. Het bedrijf komt op het steeds langer wordende lijstje met door ransomware getroffen bedrijven te staan.
Ransomware is schadelijke software die gegevens op computers kan versleutelen waardoor ze volledig onbruikbaar worden gemaakt. De software doet dit met vrijwel alle data op een geïnfecteerde computer. Het blijft vaak niet beperkt bij een enkele computer, hele netwerken van bedrijven kunnen plat komen te liggen door ransomware.
De enige manier om weer toegang te krijgen tot de data is middels een sleutel. De hackers bezitten deze sleutel en eisen vaak grote bedragen, vandaar de naam ‘ransomware’ (ransom betekent losgeld). Volgens beveiligingsonderzoeker Pancak3 is Capcom getroffen door de Ragnar Locker ransomware. In een notitie van de hackers valt te lezen:

“We hebben uw beveiligingsperimeter geschonden en kregen zo toegang tot elke server van het bedrijfsnetwerk in verschillende kantoren in Japan, de VS, Canada.
We hebben meer dan 1 TB totaal van uw GEVOELIGE DATA GEDOWNLOAD”

Het zou gaan om 2.000 geïnfecteerde computers. Het bedrijf dient $11.000.000 in BTC te betalen om weer bij de gegevens te kunnen. Zonder de decryptor gaan een hoop gevoelige gegevens verloren, welke de hackers dus zelf eerst gedownload hebben.
Bedrijven dienen extra voorzorgsmaatregelen te nemen om ransomware-aanvallen te voorkomen. Dit kan onder andere door personeel voor te lichten en VPN’s te gebruiken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie