Rico Engelbarts
12/08/2018 11:37 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2023 12:04

Jeffrey Tucker: overheden moeten crypto met rust laten

Nieuws
jeffrey_tucker_overheden_moeten_crypto_met_rust_laten

Jeffrey A. Tucker, vooraanstaand econoom en redacteur van het American Institute for Economic Research (AIER), heeft regeringen en centrale banken over de hele wereld opgeroepen om het idee van het creëren van door de staat gesteunde cryptocurrencies te laten varen en in plaats daarvan de nadruk te leggen op de soliditeit van het fiat- en banksysteem.
In een artikel, gepubliceerd door AIER, stelt Tucker dat de groeiende cryptocurrency-sector en de bijbehorende infrastructuur het domein zijn van particuliere innovatie en ondernemerschap en dat overheden zich daar niet mee zouden moeten bemoeien.
Tucker citeert  in zijn artikel de voorzitter van de Federal Reserve (Fed, de centrale bank van de Verenigde Staten), Jerome Powell, die vorige maand tegenover de Commissie Financiële Diensten van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden had gezegd dat “de Fed cryptocurrency niet beschouwt als iets waar zij zich bezig mee zouden moeten houden of dat de Fed een digitale currency zou moeten hebben”. Hij zij: “dat is iets waar we niet naar kijken”. Tucker geeft daar zijn mening over:

Mijn eigen visie: dit is het juiste antwoord. De Fed moet zich volledig richten op de soliditeit van de dollar en het banksysteem. Innovaties zoals cryptocurrency en de groeiende infrastructuur die daarmee samenhangt, zijn de zaak van particuliere ondernemingen en niet van de regering of officiële instellingen.

Tucker merkt echter op dat het Europees Parlement hier anders over denkt. Hij stelt dat een van de aanbevelingen uit het rapport “Competition issues in the Area of Financial Technology (FinTech)”, een onderzoek uitgevoerd in opdracht van de Europese Commissie economische en monetaire zaken, is dat centrale banken hun eigen cryptocurrencies moeten creëren. Tucker zegt daar het volgende over:
Ik geloof daar niet zo in. Ze zullen niet concurreren op de markt en ze zouden juist het tegenovergestelde kunnen bereiken van het beoogde doel.
Tucker haalde dan ook uit naar de door de Europese Centrale Bank (ECB) geopperde “ECB-coin”, en vraagt zich in zijn artikel af wat voor zin dat zou hebben:

Het is moeilijk voor te stellen hoe zo’n door de overheid gesteunde crypto ooit zou kunnen werken.

Door de staat gesteunde cryptocurrencies zouden volgens Tucker een remedie zijn voor een probleem dat niet bestaat. Volgens hem is de manier waarop autoriteiten hun steun kunnen betuigen aan blockchain-technologie niet het wiel opnieuw proberen uit te vinden, maar “eerder door de opkomst van de innovaties overal om je heen te aanvaarden”:

Als je het niet hebt uitgevonden en je niet hebt bijgedragen aan het waardevoller maken ervan, kun je het ook niet reguleren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin verkoop?
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Advertentie
crypto-insiders-icon