Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

JP Morgan Chase ontwikkelt privacy extensie voor Zether-protocol

De grootste bank in de Verenigde Staten, JP Morgan Chase (JPM), heeft naar verluidt een extensie voor op Ethereum gebaseerde blockchains ontwikkeld. Dit schrijft Coindesk in een artikel dat op 28 werd gepubliceerd. De extensie zal waarschijnlijk met een open-source licentie worden vrijgegeven, maar JPM is daarnaast van plan de extensie ook zelf te gaan gebruiken.

De software is ontwikkeld als extensie voor het Zether-protocol, een betalingsmechanisme dat gericht is op privacy dat in combinatie met onder andere Ethereum kan werken. Het Zether-protocol werd door onderzoekers van Stanford University in samenwerking met Visa Research ontwikkeld.

- Advertentie -

Naast het feit dat JPM de extensie van dit privacy-protocol open-source zal maken, zal het de extensie ook toepassen op Quorum. Dit is de private blockchain van JPM dat bovenop het Ethereum-protocol gebouwd is. In een reactie aan Coindesk legt het hoofd van Quorum en Crypto-assets Strategy, Oli Harris, uit hoe de extensie er ongeveer uitziet:

In de basisversie van Zether worden de rekeningsaldi en de transactiebedragen verborgen, maar de identiteit van de deelnemers wordt niet per se verborgen. Dus dat hebben we opgelost. In onze implementatie bieden we een bewijsprotocol voor de anonieme extensie waarin de afzender zichzelf en de ontvangers van transacties in een grotere groep partijen kan verbergen.

Met de extensie wordt de private blockchain van JPM verder uitgebreid. Eerder werd al bekend dat JPM de samenwerking aan is gegaan met Microsoft om het platform verder te ontwikkelen zodat zoveel mogelijk bedrijven er in de toekomst gebruik van kunnen gaan maken.

JPM lanceerde begin dit jaar nog een eigen cryptocurrency: JPM Coin. De cryptocurrency is een stablecoin en wordt alleen binnen de bank gebruikt om interne betalingen te verrichten. Het feit dat de grootste bank van de VS hard werkt aan blockchain-oplossingen en een eigen stablecoin heeft, is goed nieuws voor de algehele crypto-sector aangezien het de adoptie van blockchain door traditionele bedrijven ten goede komt.

Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.417,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.441,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.456,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.479,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.494,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.417,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.441,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.456,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.479,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.494,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...