Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Kaleido lanceert ‘blockchain-marktplaats’ in samenwerking met Amazon

Kaleido, een blockchain-startup, heeft in samenwerking met ConsenSys en Amazon Web Services (AWS) een nieuw ‘full-stack’ platform gelanceerd om ondernemingen te helpen met blockchain-technologie.

Een full-stack platform betekent in deze zin dat het een volledig, zelfstandig platform is dat geen additionele applicaties nodig heeft om te functioneren. De eerste klanten melden dat het platform, genaamd de Kaleido Marketplace, ervoor zorgt dat zij 80% van zelfgeschreven code kunnen overslaan die normaal benodigd is om een blockchain-project op te starten

- Advertentie -

De Kaleido Marketplace heeft, zoals de naam al doet vermoeden, haar eigen marktplaats. Klanten krijgen toegang tot plug-and-play diensten, integraties en applicaties van partners, waaronder cloud integratie met AWS, Hierarchical Deterministic (HD) wallets, ID-registers, Chainlink, Viant, OpenLaw en meer.

Steve Cerveny, oprichter en CEO van Kaleido, zegt dat het belangrijk is dat het platform direct een scala aan blockchain-technologieën biedt:

De realiteit is dat slechts ongeveer 10 procent van een zakelijke blockchain-project de blockchain zelf is. Er zijn veel andere applicatie-, data- en infrastructuurcomponenten nodig om in productie te gaan. Ik ben erg verheugd dat we een hele reeks blockchain-technologieën hebben die vooraf geïntegreerd zijn voor onze klanten. De Kaleido Marketplace is een ‘one-stop-shop’ voor alles wat zakelijke blockchain heet.

Medeoprichter en COO van Kaleido, Sophia Lopez, zegt dat het doel is om blockchain-implementatie te vereenvoudigen:

We hebben succesvolle patronen in de implementatie gezien naarmate bedrijfsnetwerken in productie gaan en we hebben de beste toepassingen in de Kaleido Marketplace-diensten gebakken, om de acceptatie van blockchain radicaal te vereenvoudigen en een deel van de benodigde gespecialiseerde blockchain-expertise te elimineren.

Een van de klanten bij Kaleido is Komgo, een groot financieel netwerk opgezet door multinationals, waaronder Nederlandse bedrijven als ABN AMRO, ING, Shell, en meer. Komgo’s CEO, Souleïma Baddi, zegt het volgende:

Door voort te bouwen op een open blockchain-systeem, kan Komgo kiezen uit de beste protocollen die in ontwikkeling zijn in het hele ecosysteem en bestaande bouwstenen gebruiken voor een geoptimaliseerde oplossing.

Kaleido is onderdeel van ConsenSys dat opgezet werd door Ethereums medeoprichter Joseph Lubin in 2014. Kaleido lanceerde in mei 2018. Een compleet uitgerust blockchain-platform heeft zeker de potentie om de drempel naar adoptie van blockchain-technologie voor ondernemingen te verlagen en kan een mooie uitkomst zijn voor bedrijven die niet de mogelijkheid of expertise hebben om zelf een blockchain-platform te ontwikkelen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.121,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.917,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.956,40 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.977,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.002,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.121,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.917,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.956,40 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.977,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.002,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...