koffie_met_CI_samenvatting_cryptocurrency_en_blockchain_nieuws

Koffie met CI: het crypto nieuws van week 36

De koers van bitcoin (BTC) bewoog voor vorige week maandag amper, maar steeg begin vorige week aardig. Hiermee wist de meest dominante cryptocurrency weer boven de psychologische grens van $10.000 uit te komen. De stijging zette door, waarmee de $10.500 werd gebroken en bitcoin zich richting de $11.000 leek te begeven. Vrijdag leek dit te lukken, maar de koers daalde toch en daarmee werden een aantal belangrijke support-zones gebroken. Afgelopen weekend herstelde bitcoin aardig, maar na het weekend zette de daling lichtelijk door. Op het moment van schrijven handelt bitcoin zo rond de $10.230, na 1,20% in waarde te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur.

Waardoor de daling plaatsvond? De meningen zijn verdeeld. Opmerkelijk is dat de daling inzette na de lancering van de custody-dienst van het langverwachte handelsplatform van Bakkt. Afgelopen vrijdag opende Bakkt namelijk de deuren voor investeerders die in aanloop naar de officiële lancering op 23 september bitcoin willen storten. Op 23 september gaat Bakkt contracten aanbieden. De voorraad aan bitcoin die Bakkt beheert is naar verluidt gedekt door een verzekeringspolis van $125 miljoen.

crypto-insiders_telegram_bannerDan nieuws omtrent VanEck en SolidX. De bedrijven, die in de race zijn voor een bitcoin exchange-traded fund (ETF), gaan namelijk via een omweg alsnog aandelen verbonden aan een ETF verkopen. Volgens de huidige richtlijnen van de Securities and Exchange Commission (SEC) is dit mogelijk. Het doel van zowel VanEck als SolidX is om aan te tonen dat een bitcoin-ETF kan werken. 

Advertentie

De Amerikaanse tak van Binance, Binance US zal volgens de laatste berichtgeving binnen enkele weken het licht zien. In aanloop naar de lancering kunnen Amerikaanse klanten binnenkort al een Know Your Customer (KYC)-procedure doorlopen. Het proces schijnt minutieus te zijn vanwege de strenge regelgeving die in Amerika geldt. 

Last but not least, nieuws van eigen bodem. De Nederlandsche Bank heeft op 3 september in een persbericht laten weten dat de bank aanbieders van cryptocurrency-diensten onder toezicht gaat plaatsen. De nieuwe regelgeving, die gebaseerd is op tevens nieuwe Europese richtlijnen ten behoeve van de strijd tegen witwaspraktijken, zal begin volgend jaar van kracht zijn. 

Trade jij met de massa mee of trade je tegen de stroom in? Crypto Insider Michiel gaat in op de risico’s en voordelen van je eigen plan trekken. Lees hier verder!

Crypto Insider David legt in zijn nieuwste bitcoin (BTC) koers weekanalyse uit dat hij de koers op dit moment bullish vindt! Wil je weten wat hij voor de lange termijn verwacht? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€5.892,00 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€5.923,94 Kopen
2
2
Bitonic
Reviewed
€5.939,72 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€5.943,01 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€5.971,53 Kopen
5
5
Bitcoinmeester
Reviewed
€5.974,78 Kopen
Laatste nieuws