Rico Engelbarts
23/02/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2019 10:45

Malta en Andorra zetten schooldiploma’s op de blockchain

Nieuws

Zowel Malta als Andorra hebben aangekondigd schooldiploma’s op een blockchain te zullen zetten. De twee landen hopen hiermee de documenten beter te kunnen beveiligen en de echtheid ervan te kunnen garanderen.  
Malta heeft zich in het verleden actief ingezet voor de ontwikkeling van blockchain op het eiland. Het is dan ook niet zo gek dat Malta ook wel het ‘blockchain-eiland’ wordt genoemd door velen. Grote crypto exchanges zoals Binance en OKEx hebben hun hoofdkantoren op het eiland gevestigd vanwege de gunstige regelgeving.
Malta Today, een lokaal mediaplatform, meldt dat de Maltese overheid zich nu bij een project heeft gevoegd om schooldiploma’s op een blockchain op te slaan. De overheid heeft een tweejarig contract gesloten met Learning Machine, een bedrijf dat al sinds eind 2017 aan dit project werkt.
De Malta College of Arts Science and Technology en een aantal andere scholen maken al gebruik van de blockchain. Het is de bedoeling dat uiteindelijk alle scholen het nieuwe systeem gaan implementeren.
De minister-president van Malta, Joseph Muscat, is blij met de deal met Learning Machine. Hij zei dat Malta het eerste land in de wereld is dat blockchain gebruikt om de prestaties van hun studenten te registreren. Eerder zei Muscat bij de VN dat blockchain de toekomst is, en dat cryptocurrency de toekomst van geld zal zijn. Tijdens het ondertekenen van de deal zei hij:

In 2017 zeiden we dat Malta het blockchain-eiland zal worden en dat is gelukt.

Ook Andorra, een dwergstaatje tussen Spanje en Frankrijk in, heeft aangegeven diploma’s op eenzelfde manier op te slaan op een blockchain. De twee projecten zijn echter onafhankelijk van elkaar ontwikkeld.
Door documenten op een blockchain op te slaan kan worden gegarandeerd dat deze niet kunnen worden vervalst. Dit zal het verificatieproces een stuk sneller maken, iets wat in Andorra vaak nog handmatig moest worden gedaan. Hierdoor wordt tijd en dus geld bespaard.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie