Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Malta en Andorra zetten schooldiploma’s op de blockchain

Zowel Malta als Andorra hebben aangekondigd schooldiploma’s op een blockchain te zullen zetten. De twee landen hopen hiermee de documenten beter te kunnen beveiligen en de echtheid ervan te kunnen garanderen.  

Malta heeft zich in het verleden actief ingezet voor de ontwikkeling van blockchain op het eiland. Het is dan ook niet zo gek dat Malta ook wel het ‘blockchain-eiland’ wordt genoemd door velen. Grote crypto exchanges zoals Binance en OKEx hebben hun hoofdkantoren op het eiland gevestigd vanwege de gunstige regelgeving.

- Advertentie -

Malta Today, een lokaal mediaplatform, meldt dat de Maltese overheid zich nu bij een project heeft gevoegd om schooldiploma’s op een blockchain op te slaan. De overheid heeft een tweejarig contract gesloten met Learning Machine, een bedrijf dat al sinds eind 2017 aan dit project werkt.

De Malta College of Arts Science and Technology en een aantal andere scholen maken al gebruik van de blockchain. Het is de bedoeling dat uiteindelijk alle scholen het nieuwe systeem gaan implementeren.

De minister-president van Malta, Joseph Muscat, is blij met de deal met Learning Machine. Hij zei dat Malta het eerste land in de wereld is dat blockchain gebruikt om de prestaties van hun studenten te registreren. Eerder zei Muscat bij de VN dat blockchain de toekomst is, en dat cryptocurrency de toekomst van geld zal zijn. Tijdens het ondertekenen van de deal zei hij:

In 2017 zeiden we dat Malta het blockchain-eiland zal worden en dat is gelukt.

Ook Andorra, een dwergstaatje tussen Spanje en Frankrijk in, heeft aangegeven diploma’s op eenzelfde manier op te slaan op een blockchain. De twee projecten zijn echter onafhankelijk van elkaar ontwikkeld.

Door documenten op een blockchain op te slaan kan worden gegarandeerd dat deze niet kunnen worden vervalst. Dit zal het verificatieproces een stuk sneller maken, iets wat in Andorra vaak nog handmatig moest worden gedaan. Hierdoor wordt tijd en dus geld bespaard.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.362,67 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.257,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.301,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.317,80 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.320,16 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...