Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Mastercard verwijdert naam van logo, maar waarom?

De Amerikaanse financiële dienstverlener Mastercard heeft aangekondigd dat het haar naam van het bedrijfslogo heeft verwijderd. Het nieuwe logo bestaat nog alleen uit de rode en gele overlappende cirkels.

Mastercard geeft aan op de toekomst voor te willen bereiden wat betreft financiële technologie door de komst van nieuwe betaalmogelijkheden als cryptocurrency. Het bedrijf wil daarom de nadruk op het woord ‘card’ (kaart) in de naam verkleinen.

- Advertentie -

Tevens wil Mastercard in de voetstappen treden van andere grote merken als Nike en Apple door een logo te creëren dat alleen uit symbolen bestaat.

Raja Rajamannar, hoofd marketing en communicatie van Mastercard, zegt dat het bedrijf meer dan 20 maanden lang onderzoek heeft uitgevoerd om te testen of mensen het logo zouden herkennen zonder de naam:

Heruitvinding in het digitale tijdperk vraagt om moderne eenvoud. En met meer dan 80 procent van de mensen die spontaan het Mastercard-symbool herkennen zonder het woord ‘mastercard’, voelden we ons klaar om deze volgende stap in de evolutie van ons merk te nemen. We zijn trots op ons rijke erfgoed en zijn enthousiast om de iconische cirkels op zichzelf te zien staan.

Michael Bierut, grafisch designer bij Pentagram, zegt het volgende erover:

We leven in een tijd waarin we in toenemende mate niet communiceren via woorden, maar via pictogrammen en symbolen. Mastercard heeft het grote geluk gehad om te worden vertegenwoordigd door twee in elkaar grijpende cirkels, één rood, één geel, sinds de oprichting in 1966. Nu, door dit symbool op zichzelf te laten ‘shinen’, plaatst Mastercard zich in een elite kader van merken die niet met naam, maar met symbool worden vertegenwoordigd: een appel (Apple), een doelwit (Target), een swoosh (Nike).

Vorige maand werd via een octrooiaanvraag bekend dat Mastercard aan een systeem voor anonieme cryptocurrency-transacties werkt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.912,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.942,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.972,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.016,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.106,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.106,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.912,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.942,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.972,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.016,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...