Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Mastercard wil adoptie bitcoin (BTC) en cryptocurrencies versnellen met samenwerking Wirex

Een van ’s werelds grootste betaalkaartuitgevers, Mastercard, heeft twee grote stappen gezet om zijn voetafdruk in de crypto-sector te vergroten. In een persverklaring kondigt de gigant aan dat het een cryptocurrency-programma uit gaat breiden. Daarnaast gaat het de samenwerking met Wirex aan, een crypto-betaalkaartuitgever.

Mastercard wil het voor partners makkelijker maken om crypto-betaalkaarten uit te geven. Als onderdeel van het Accelerate-programma krijgen bedrijven de benodigde tools om een robuuste crypto-betaalkaart uit te kunnen geven. Mastercard schrijft:

Dankzij de partnerervaring worden cryptocurrency- en cryptokaartpartners uitgenodigd om deel te nemen aan het Accelerate-programma van Mastercard voor opkomende merken en fintechs, waardoor ze toegang krijgen tot alles wat ze nodig hebben om snel te groeien,

- Advertentie -

In dezelfde aankondiging maakt Mastercard ook bekent dat Wirex als eerste crypto-bedrijf ooit een zogenaamd ‘Principal Membership Licentie’ heeft ontvangen. Hierover schrijft Mastercard:

Het Mastercard Principle Membership stelt Wirex in staat om betaalkaarten rechtstreeks aan consumenten uit te geven, waardoor het voor mensen gemakkelijker wordt om meerdere traditionele en cryptocurrencies te kopen, te houden en uit te wisselen. Consumenten kunnen hun cryptocurrencies direct omzetten in traditionele fiat-valuta, die overal kunnen worden uitgegeven waar Mastercard wordt geaccepteerd.

Het bedrijf volgt Visa in zijn voetsporen. De overgrote meerderheid van de crypto-kaarten zijn onderdeel van het Visa-netwerk en Mastercard loopt dus enigszins achter. Dat Mastercard nu extra inzet op crypto is desalniettemin goed nieuws. Het zou namelijk een nieuwe boost voor de adoptie van cryptocurrency kunnen betekenen.

Vandaag kwam er nog meer goed nieuws naar buiten omtrent adoptie. PayPal, een grote online-betalingsverwerker met wereldwijd meer dan 300 miljoen klanten, is namelijk naar verluidt van plan om crypto-diensten aan te gaan bieden. Anonieme bronnen meldden aan Coindesk dat Paxos PayPal gaat helpen met deze diensten.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.999,66 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.999,66 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...