Timo Bult Timo Bult
20/07/2020 17:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2020 17:22

Mastercard wil adoptie bitcoin (BTC) en cryptocurrencies versnellen met samenwerking Wirex

Nieuws
Mastercard wil adoptie bitcoin (BTC) en cryptocurrencies versnellen met samenwerking Wirex

Foto: hodim/Shutterstock

Een van ’s werelds grootste betaalkaartuitgevers, Mastercard, heeft twee grote stappen gezet om zijn voetafdruk in de crypto-sector te vergroten. In een persverklaring kondigt de gigant aan dat het een cryptocurrency-programma uit gaat breiden. Daarnaast gaat het de samenwerking met Wirex aan, een crypto-betaalkaartuitgever.
Mastercard wil het voor partners makkelijker maken om crypto-betaalkaarten uit te geven. Als onderdeel van het Accelerate-programma krijgen bedrijven de benodigde tools om een robuuste crypto-betaalkaart uit te kunnen geven. Mastercard schrijft:

Dankzij de partnerervaring worden cryptocurrency- en cryptokaartpartners uitgenodigd om deel te nemen aan het Accelerate-programma van Mastercard voor opkomende merken en fintechs, waardoor ze toegang krijgen tot alles wat ze nodig hebben om snel te groeien,

In dezelfde aankondiging maakt Mastercard ook bekent dat Wirex als eerste crypto-bedrijf ooit een zogenaamd ‘Principal Membership Licentie’ heeft ontvangen. Hierover schrijft Mastercard:

Het Mastercard Principle Membership stelt Wirex in staat om betaalkaarten rechtstreeks aan consumenten uit te geven, waardoor het voor mensen gemakkelijker wordt om meerdere traditionele en cryptocurrencies te kopen, te houden en uit te wisselen. Consumenten kunnen hun cryptocurrencies direct omzetten in traditionele fiat-valuta, die overal kunnen worden uitgegeven waar Mastercard wordt geaccepteerd.

Het bedrijf volgt Visa in zijn voetsporen. De overgrote meerderheid van de crypto-kaarten zijn onderdeel van het Visa-netwerk en Mastercard loopt dus enigszins achter. Dat Mastercard nu extra inzet op crypto is desalniettemin goed nieuws. Het zou namelijk een nieuwe boost voor de adoptie van cryptocurrency kunnen betekenen.
Vandaag kwam er nog meer goed nieuws naar buiten omtrent adoptie. PayPal, een grote online-betalingsverwerker met wereldwijd meer dan 300 miljoen klanten, is namelijk naar verluidt van plan om crypto-diensten aan te gaan bieden. Anonieme bronnen meldden aan Coindesk dat Paxos PayPal gaat helpen met deze diensten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie