Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Mede-oprichter Ethereum: Ontwikkeling blockchain langzamer dan het vroege internet

Volgens de oprichter van ConsenSys en mede-oprichter van Ethereum, Joseph Lubin, is de vergelijking van blockchain met de vroege dagen van het internet te optimistisch. Zo zal volgens Lubin de ontwikkeling van blockchain zeker langer duren dan het internet, simpelweg om het feit dat de technologie veel complexer is. Aldus Lubin in een interview met het Duitse t3n.

Toch liet Lubin ook weten dat het traject van ontwikkeling vergelijkbaar is met dat van het internet. Zo zien we veelal gelijk een explosieve, exponentiële groei met honderden projecten die nu al praktische toepassing vinden.

- Advertentie -

Volgens Lubin zal de distributed ledger technology (DLT) van blockchain vooral een impactvolle innovatie blijken. De ondernemer voorziet dat DLT nog grotere gevolgen voor de samenleving kan hebben dan het internet zelf, hiermee doelend op het gedecentraliseerde internet, of web3. Toch zal de massale adoptie van blockchain nog iets langer op zich laten wachten.

Later in het interview besprak Lubin ook het ConsenSys project: een op Ethereum gerichte startup incubator en ontwikkelingsbedrijf. Volgens Lubin was ConsensSys al een feit voordat het Ethereum netwerk het licht zag. Het was dan ook de bedoeling om de tools en infrastructuur voor een gedecentraliseerd ecosysteem eerder te realiseren.

Lubin benadrukte hierbij ook dat ConsenSys zeker niet geïnteresseerd is in het beheren van het ecosysteem. Het doel is puur om de verdere ontwikkeling van het ecosysteem te promoten.

Wat betreft de transformatie van het huidige internet naar web3 schudde Lubin alle vergelijkingen van ConsenSys met giganten zoals Facebook en Google van zich af. Hij verwees hierbij naar partijen zoals “IBM en Microsoft, Accenture en Deloitte” als mogelijke centraliserende partijen in blockchain.

Lubin voegde hieraan toe dat de huidige bedrijfsmodellen op het internet in contrast staan met de kern van blockchain die juist een “zelf-regulerende, soevereine identiteit” mogelijk maakt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.156,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.964,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.000,90 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.048,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.057,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.156,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.964,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.000,90 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.048,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.057,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...