Rico Engelbarts
21/11/2018 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2018 19:15

Microsoft koploper in Blockchain-as-a-Service onderzoek

Nieuws
microsoft_koploper_in_blockchain_as_a_service_onderzoek

Foto: JeanLucIchard/Shutterstock

Een nieuw onderzoeksrapport opgesteld door adviesbureau ABI Research, dat Blockchain-as-a-Service (BaaS) providers heeft onderzocht, rangschikte de partijen waarbij Microsoft als koploper uit de bus kwam. Zo meldt het adviesbureau in een persbericht op 19 november.
ABI Research onderzocht 11 BaaS-providers: Alibaba, Amazon, Baidu, Cisco, HPE, Huawai, IBM, Microsoft, Oracle, Sap en Tencent. Volgens het rapport heeft Microsoft IBM van de troon verstoten. Beide bedrijven zouden ver voorop de rest liggen.

Elke leverancier werd geanalyseerd op innovatie aspecten zoals marktpenetratie, proof of concepts, pilots, ecosysteem ondersteuning en implementatie statistieken zoals platform diversiteit, primaire functies en integratie.

Aldus het persbericht. Microsoft staat voornamelijk  op de eerste plaats vanwege het implementatieniveau van haar platform. Microsofts BaaS-platform is tevens geïntegreerd met Microsofts Azure Cloud Service, dat een van de grootste cloud diensten ter wereld is. Michela Menting, onderzoeksdirecteur bij ABI Research, zegt het volgende:

De komst van cloud diensten in de markt toont aan dat blockchain-technologie rijp is voor productie. Microsoft en IBM profiteren van de vele concepten en pilots die de laatste twee jaar op hun platform zijn getest, waarvan de eerste al op de markt wordt gebracht. Hoewel IBM tot op heden enkele van de meer geavanceerde pilots draait, is Microsoft toonaangevend op het gebied van implementatie, met een breed scala aan platform keuzes en vergaande integratie met haar bestaande clouddiensten.

Een van de redenen dat Microsoft en IBM zo ver voorop lopen is dat zij al veel langer met blockchain-technologie aan de slag zijn dan de overige concurrenten op de lijst. Microsoft is al sinds 2015 bezig met de ontwikkeling van blockchain-technologie terwijl Oracle haar BaaS-platform pas in mei dit jaar presenteerde en Huawei haar platform pas vorige maand lanceerde.
Eerder deze maand kondigde Microsoft aan samen met Nasdaq, de grootste handelsbeurs ter wereld, te gaan samenwerken aan blockchain-technologie door het Azure platform te integreren met het Nasdaq Financial Framework (NFF).

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie