Timo Bult Timo Bult
20/10/2022 20:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2022 20:01

59,4% van bitcoin mining energie is nu groen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
59,4% van bitcoin mining energie is nu groen

Foto: Arina P Habich/Shutterstock

Het Bitcoin Mining Council (BMC) heeft nieuwe data vrijgegeven over bitcoin (BTC) miners. Daaruit blijkt dat de efficiëntie van BTC miners flink is toegenomen en dat ook het verbruik van duurzame energiebronnen verder is gestegen.

Bitcoin halving: massaverkoop kan BTC koers maanden drukken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

60% bitcoin miner energie is groen

Het BMC is een organisatie bestaande uit een grote groep bitcoin mining-bedrijven. In totaal produceren alle leden een hash rate van 105 exahashes per seconde (EH/s), wat 45,4% van de totale Bitcoin rekenkracht vertegenwoordigt.

De data die de organisatie deelt heeft als doel zicht te bieden op het verbruik van, en de ontwikkelingen bij BTC miners. Zodoende moeten misvattingen en misinformatie de wereld uitgeholpen worden.

Een van de goede ontwikkelingen waar het BMC de nadruk op legt in de cijfers voor het derde kwartaal van 2022 is de toename van het gebruik van groene energie. Zo wordt geclaimd dat de leden van het council voor 67,8% voor hun operatie gebruik maken van duurzame energiebronnen.

Op basis van deze cijfers wordt geschat dat alle miners wereldwijd voor 59,4% gebruik maken van groene energie. Dat is een stijging van 3% vergeleken met het derde kwartaal van 2021.

Ook bitcoin mining efficiëntie neemt toe

Terwijl het gebruik van groene energie dus naar verluidt stijgt, neemt ook de efficiëntie van BTC miners toe. Hoe efficiënter een miner is, hoe winstgevender deze kan zijn. BTC mining fabrikanten proberen hun machines dan ook zo efficiënt mogelijk te maken.

Volgens het BMC is de efficiëntie van het netwerk zodoende met 23% toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Dit betekent dus dat miners steeds minder energie verbruiken voor hun operaties.

De Chief Mining Officer van Bitfarms, een van de leden van het BMC, zegt over de cijfers:

“Jaar op jaar nam de veiligheid van Bitcoin toe met 73% en de mining-efficiëntie met 23%. Het Bitcoin-netwerk is nog nooit zo sterk geweest”

Voor Bitcoin critici is het verbruik van Bitcoin een van de argumenten om tegen mining te zijn. Onlangs was in het bitcoin mining nieuws te lezen dat Greenpeace hard heeft uitgehaald naar het netwerk.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie