Beursgenoteerde bitcoin miners verkochten 6.200 BTC in juli

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Beursgenoteerde bitcoin miners verkochten 6.200 BTC in juli

Foto: yuRomanovich/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers heeft het nog steeds moeilijk, zo viel vanochtend in de marktupdate te lezen. Een van de gevolgen en tegelijk oorzaken is het feit dat BTC miners door de situatie gedwongen zijn bitcoin te verkopen. Hoeveel verkochten zij vorige maand?

Miners blijven bitcoin verkopen

Arcane Research zette alle data afkomstig van beursgenoteerde miners op een rijtje. Op basis van deze data zijn verschillende conclusies te trekken, waaronder dat miners nog steeds bitcoin verkopen te midden van de huidige koersdalingen.

Het feit dat miners nog steeds bitcoin verkopen kan een negatief effect hebben op de bitcoin koers doordat het de verkoopdruk verhoogt. Het beeld is echter niet per se super negatief. Een positieve ontwikkeling is namelijk dat de hoeveelheid verkochte bitcoins ten opzichte van juni is afgenomen, zoals te zien op de onderstaande grafiek.

“De beursgenoteerde miners dumpen nog steeds hun bitcoins, maar lang niet in dezelfde mate als tijdens het mining bloedbad eerder deze zomer.

Ze verkochten in juli “slechts” 6.200 BTC, minder dan de helft van het bedrag dat ze de vorige maand verkochten.”

BTC miners verkochten 158% van hun bitcoin productie

De hoeveelheid bitcoins die deze beursgenoteerde miners verkochten was alsnog 158% van het aantal BTC dat ze produceerden. Kortom, zij verkochten meer bitcoins dan er binnenkwamen.

De redenen waarom miners hun BTC verkopen lopen uiteen. Zo zijn de stijgende energieprijzen in combinatie met de dalende bitcoin koers natuurlijk funest voor de winstgevendheid. Om de kosten te kunnen betalen zullen zij BTC moeten verkopen.

Maar in het geval van grote beursgenoteerde miners als Core Scientific en Bitfarms komt daar nog een ander pijnpunt bij. Zij hebben namelijk veel schulden waar BTC en hun ASIC miners het onderpand voor vormen. Door de dalende koersen moeten zij ook hierom bitcoin verkopen.

Het bloedbad voor de miners is dus nog niet klaar. Vanochtend was nog in het laatste crypto nieuws te lezen dat de miner Greenidge $100 miljoen verlies heeft geleden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie