Kevin Schijven Kevin Schijven
02/06/2021 11:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2021 11:22

Dogecoin (DOGE) en bitcoin (BTC) minen met je elektrische auto? Tesla concurrent maakt het mogelijk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dogecoin (DOGE) en bitcoin (BTC) minen met je elektrische auto Tesla concurrent maakt het mogelijk

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Daymak, een Canadese elektrische autofabrikant, heeft op 1 juni een bijzondere nieuwe auto aangekondigd. Het nieuwe elektrische voertuig, genaamd ‘Spiritus,’ kan namelijk crypto-minen wanneer de auto geparkeerd staat of aan het opladen is.

“Spiritus is de eerste auto in de geschiedenis met mining-hardware en cryptocurrency-technologie geprogrammeerd in de gebruikersinterface. Een uitstootvrije auto voor dagelijks gebruik met oplaadmogelijkheden op zonne-energie, maakt de Spiritus van Daymak een milieuvriendelijke crypto-mining computer, wat een ongekende mijlpaal is in de snelle evolutie van blockchain-technologie.”

De Spiritus ondersteunt mining voor bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en dogecoin (DOGE). De auto zal een ingebouwde GPU bevatten speciaal voor mining, maar er zijn vooralsnog geen verdere details over bekend. Hoe effectief en rendabel dit zal zijn is nog maar de vraag.

“We stellen ons een toekomst voor waarin uw wegentol, uw parkeerplaats en uw drive-in-bestelling direct met crypto worden betaald. Uw online facturen en uw bankzaken kunnen worden afgehandeld via hetzelfde softwareplatform dat in crypto wordt betaald. En terwijl de meeste voertuigen in waarde dalen terwijl ze in je garage staan, zal de Nebula Miner je geld opleveren terwijl je Spiritus geparkeerd staat.”

Aldus Aldo Baiocchi, president van Daymak. De Spiritus zal in 2023 lanceren en komt in twee uitvoeringen. Het ‘deluxe’ model kost $19.995 (€16.425) en het ‘ultimate’ model kost maar liefst $149.000 (€122.000). Daymak neemt al bestellingen aan en accepteert daarvoor bitcoin, ether, doge en cardano (ADA).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie