Max ten Hoedt Max ten Hoedt
02/06/2024 11:48 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2024 17:42

Moeder verloor €200.000 door grote liefde en “crypto miljonair”

Nieuws
Moeder verloor €200.000 door grote liefde en

Foto: Kaspars Grinvalds/Shutterstock

In de cryptowereld lijkt het veel te gaan over grote bedrijven, enorme investeringen en transacties waar de gewone mens niks mee te maken heeft. Toch gebeuren er ook heel veel bizarre verhalen waar normale burgers zonder miljoenenbeurs bij betrokken zijn.

Zo heeft een alleenstaande moeder uit Engeland al haar spaargeld verloren aan een crypto-‘Tinder Swindler’. In een interessant artikel gaat het Britse Mail Online verder in op dit opmerkelijke verhaal.

Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst

Cryptoscam via datingapp

Natalie Foster, een 42-jarige moeder uit een klein plaatsje uit Engeland, matchte drie weken geleden op datingapp Tinder. De man waarmee ze zogenaamd een klik had zou ‘James’ heten. Het klikte onmiddellijk tussen de twee en James begon al snel over cryptocurrency te praten. James beweerde dat hij een oom had die een fortuin had verdiend in de cryptowereld.

Foster werd door haar gesprekspartner overtuigd een cryptowallet aan te maken waarin ze 300 pond investeerde. Aanvankelijk leek het alsof ze 80 pond winst had gemaakt waardoor ze James begon te vertrouwen. Hierna investeerde ze nog 100 pond, waarmee ze een flinke 93 pond winst maakte. Tussendoor had ze geen mogelijkheid om het geld te incasseren, maar dit deed helaas nog geen belletje rinkelen.

Advertentie

Geavanceerde technieken leiden tot megascam

Na deze ‘successen’ overtuigde James zijn tindermatch om nog 2000 pond te investeren. Toen zijn oom een once-in-a-century deal zou hebben, trok Foster al haar spaargeld van de bank en laadde nog eens 3500 pond naar de mysterieuze wallet.

James voegde haar toe aan een whatsappgroep met onbekende nummers, dit zouden de oom van James en andere cryptokenners moeten voorstellen. Natalie vertelt na deze trade een totaalbedrag van 67.000 pond in haar wallet te hebben gezien, welke ze wederom niet kon opnemen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nasleep van de oplichting

Toen Natalie haar winst probeerde op te nemen, blokkeerde haar account. Het spaargeld dat ze van haar overleden opa had geërfd was verdwenen. Toen ze haar Tindervlam hiermee confronteerde, kreeg ze een kille reactie en werd ze geblokkeerd. Ze heeft contact opgenomen met het Britse centrum voor fraude, maar of ze haar geld ooit nog terugziet is een vraag.

Wat is jouw crypto verhaal?

Heb jij zelf ook een opmerkelijke ervaring binnen de crypto-wereld die je graag met ons en de lezers van Crypto-Insiders deelt? Stuur ons een berichtje via Instagram met jouw verhaal, en wie weet schrijven we hierover. In dat geval krijg jij 2 pizza’s van New York Pizza.

Uiteraard zal je anoniem worden vermeld. Mocht je alsnog graag benoemd worden, is dat natuurlijk ook mogelijk.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Max ten Hoedt

Max ten Hoedt is sinds februari 2024 actief bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Science & Innovation en een sterke nieuwsgierigheid naar cryptocurrency en blockchaintechnologie, brengt hij een unieke mix van academische kennis en praktische interesse mee. Max werd benaderd door een redacteur van Crypto Insiders vanwege zijn diepe inzicht en passie voor de cryptowereld. Hij volgt de ontwikkelingen binnen deze sector met grote belangstelling, vooral op het gebied van regelgeving en transparantie.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, 'slechtste week ooit'
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Advertentie
crypto-insiders-icon