Nederlands blockchain-bedrijf Finturi haalt €2 miljoen investering op

Nederlands blockchain-bedrijf Finturi haalt €2 miljoen aan investering op

94

Finturi, een Nederlands blockchain startup, heeft een investering van €2 miljoen ontvangen, zo meldt het bedrijf op Twitter op 12 maart.

Finturi werkt aan een factuur financieringsplatform dat bedrijven met financiers verbindt om vervolgens met behulp van blockchain-technologie en kunstmatige intelligentie (AI) factuur financiering veiliger, goedkoper, sneller en gemakkelijker te maken.

Het bedrijf, dat opgericht is in september 2018, heeft de investering van €2 miljoen ontvangen van NetSam Participaties BV. Het platform moet volgens de planning in het derde kwartaal van 2019 lanceren.

Finturi omvat een team van 12 mensen en heeft een kantoor in Den Haag. Het team geeft aan dat een latere versie van het platform volledig peer-to-peer zal zijn.

Johannes Brouwer, CEO van Finturi, zegt het volgende over het platform:

Hoewel kleine en middelgrote ondernemingen een aanzienlijke bijdrage leveren aan de economie, is het vaak een uitdaging voor hen om het werkkapitaal te verhogen. Hoe nieuwer het bedrijf, hoe moeilijker het is om het werkkapitaal te verhogen.

We willen dit probleem oplossen. We willen een robuust product bouwen waarmee bedrijven binnen 24 uur een lening tegen facturen kunnen krijgen. We willen financiers een platform bieden om met minimale moeite in facturen te beleggen.

NetSam Participaties geeft aan blij te zijn met het Finturi-team:

Blockchain-technologie in combinatie met AI heeft een enorm potentieel om inefficiënties in de huidige financiële processen te elimineren. Het kan kosten besparen en processen sneller en veiliger maken.

Ik ben erg blij om te zien dat een van onze portfolio-bedrijven de blockchain-revolutie leidt. We hebben vertrouwen in het Finturi-team en zijn er zeker van dat deze investering Finturi zal stimuleren om verder te innoveren en ‘s werelds meest toonaangevende factuur financieringsplatform te zijn.

In januari maakte ABN AMRO als eerste Nederlandse bank bekend dat het met 500 klanten een bitcoin-wallet gaat testen. Rabobank wil een soortgelijk product lanceren, genaamd Rabobit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

+
Satos

9/10

€9.482,75 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.380,72 Kopen
Coinmerce

8.9/10

€9.399,23 Kopen
Bitcoinmeester

8.7/10

€9.454,22 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.365,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.457,54 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.566,07 Kopen
Bitonic

7.4/10

€9.428,50 Kopen
Laatste nieuws