Erik Juffermans Erik Juffermans
27/09/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/09/2023 06:00

95% van alle crypto NFT’s zijn nu waardeloos, stelt onderzoek

icon-nft
NFT nieuws
95% van alle crypto NFT's zijn nu waardeloos, stelt onderzoek

Foto: Shutterstock/Hassel Stock

Zoals bekend, is de non-fungible token (NFT) markt bij lange na niet wat het ooit was. De markt voor deze crypto verzamelobjecten is de afgelopen tijd flink ingezakt. Uit een recent onderzoek van DappGambl blijkt zelfs dat 95 procent van alle NFT’s inmiddels letterlijk waardeloos zijn.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Zijn crypto NFT’s verleden tijd?

2021 was een ongekend jaar voor de nieuwe NFT-sector. Tijdens de piek van augustus 2021 lag het totale NFT handelsvolume op $2,8 miljard. In augustus van dit jaar lag het volume nog op slechts $400 miljoen. 

Tijdens de crypto- en NFT bullrun van 2021, leek elke NFT-collectie een goede investering. Vandaag de dag, ongeveer twee jaar later, is de interesse in NFT’s echter ver te zoeken. Maar liefst 95 procent van alle NFT’s hebben een waarde van 0 ethereum (ETH).

“95 procent van de mensen die NFT collecties bezitten hebben een waardeloze investering in handen. Na het bekijken van de data, schatten we dat de investeringen van 95 procent, 23 miljoen mensen, waardeloos zijn.”

Aldus het onderzoek van DappGambl, dat 74 duizend verschillende NFT-collecties analyseerde. Slechts 21 procent hiervan waren volledig in handen van verzamelaars. De overige 79 procent van de collecties is dus gedeeltelijk niet verkocht.

“Bijna 4 van de 5 collecties hebben NFT’s die nog niet verkocht zijn. Deze situatie is tekenend voor de significante onbalans tussen het aantal nieuwe NFT-collecties en de werkelijke vraag naar deze digitale activa.”

Komt de NFT sector ooit terug?

Het onderzoek bekeek de 8.850 meest populaire NFT collecties. 18 procent van deze collecties hebben momenteel een bodemprijs van 0 ETH, en zijn letterlijk waardeloos. In totaal zijn er bijna 200 duizend collecties in omloop. Het grootste deel hiervan is dus niets meer waard.

NFT’s waren wellicht de grootste rage van de afgelopen bullrun, maar de vraag is momenteel of de NFT-sector kan herstellen van deze zware bearmarkt. Is de sector dood en begraven? Wat zeker is, is dat de sector momenteel van weinig interesse geniet, maar we weten hoe snel dingen kunnen veranderen in crypto land. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement