PostNL lanceert een unieke NFT-postzegel

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Shutterstock/Lea Rae

Postzegels verzamelen lijkt voor veel mensen misschien iets van vroeger, maar niets is minder waar. Dat weten ze bij PostNL natuurlijk als geen ander. Zij brengen daarom dit najaar een uniek product op de markt waarmee zowel postzegelverzamelaars als crypto investeerders aan hun trekken kunnen komen. PostNL gaat binnenkort namelijk digitale postzegels als non-fungible tokens (NFT) uitgeven. Als kers op de taart kan je middels een raadsel kans maken op de digitale zegel!

Postzegel NFT’s

In samenwerking met de Oostenrijkse Post zal in september de allereerste ‘NL crypto stamp’ in Nederland worden gelanceerd. Deze cryptopostzegel zal uit twee delen bestaan: het traditionele fysieke deel, dat een ‘gewone’ postzegel belichaamt die ook als zodanig gebruikt kan worden. Daarbij hoort een uniek digitaal deel. Dat is de gedigitaliseerde versie van de fysieke postzegel, uiteraard in NFT-vorm.

Deze allereerste Nederlandse cryptopostzegel is natuurlijk interessant voor elke (postzegel)verzamelaar, maar er komt nog meer bij kijken. De NFT van de cryptopostzegel kan namelijk ook worden verhandeld op de blockchain! Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Polygon.

De cryptopostzegels van PostNL hebben verschillende niveau’s van zeldzaamheid, zoals wel vaker bij NFT-projecten te zien is. In totaal zullen dit vijf niveaus zijn die in vijf verschillende kleuren uitgedrukt. Daarnaast zal er maar een beperkte oplage zijn. Wees er daarom snel bij!

Het recente verleden heeft uitgewezen dat vergelijkbare cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank zijn gegaan in andere landen. Zo zijn de crypto stamps in onder meer Oostenrijk razend populair. Elke keer als er nieuwe cryptopostzegels in de verkoop gaan, zijn deze binnen enkele uren weer uitverkocht.

De ‘NL crypto stamp’

Voor mensen die beslist niet buiten de boot willen vallen, heeft PostNL daarom een winactie bedacht waarmee mensen een plekje op de whitelist kunnen bemachtigen. Deze zogenoemde chase zal volgende week van start gaan en bestaat uit vier delen.

Elke week zal er een hint worden gegeven over het dier dat op de NFT crypto stamp staat in de vorm van – hoe kan het ook anders – een postzegel. Als je het verband kunt leggen, en je denkt te weten welk dier er wordt bedoeld dan, kan het raden beginnen! En maak je kans om op de whitelist te komen. Kom je op de whitelist dan heb je de garantie dat er een unieke NFT-cryptozegel voor je wordt gereserveerd, zodat je verzekerd bent van een aankoop! Op 2 september zal PostNL bekend maken welk dier de zegel siert, en dan zal ook de pre sale van start gaan.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Advertentie
Advertentie