Kevin Schijven Kevin Schijven
31/03/2022 18:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2022 18:36

Shiba inu onthult ‘SHIB Metaverse,’ verkoopt NFT vastgoed voor ether

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Shiba inu onthult 'SHIB Metaverse,' verkoopt NFT vastgoed voor ether

Foto: Dennis Diatel/Shutterstock

Vorige maand hintte de ontwikkelaars achter shiba inu (SHIB), de populaire meme cryptocurrency, al naar zijn metaverse. Gisteren onthulde het team eindelijk de eerste details van deze digitale wereld, die nu ‘SHIB: The Metaverse’ heet.

Het Shiba Inu team gaat maar liefst 100.595 stukken digitaal land verkopen als non-fungible tokens (NFT). Het project volgt hiermee in de voetstappen van andere grote metaverse projecten als decentraland (MANA) en axie infinity (AXS).

De verkoop van het NFT vastgoed zal in fases verlopen. Een deel van het digitale landgoed blijft privé, deze zijn namelijk gereserveerd voor bijvoorbeeld de straten van de virtuele wereld.

‘Geen ethereum ETF lancering in mei’, grote bank wijzigt standpunt
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Niet voor voor SHIB, maar voor ETH

In de eerste fase worden 36.431 stukken digitaal vastgoed te koop gesteld. Dit vastgoed wordt verdeeld in vier categorieën: Silver Fur, Gold Tail, Platinum Paw en Diamond Teeth. Ze worden verkocht tussen de 0,2 en 1 ethereum (ETH). Het team geeft de volgende reden waarom het landgoed voor ETH in plaats van SHIB verkoopt:

“Omdat we het verzamelde geld zullen gebruiken om de Metaverse-ontwikkeling te betalen, heeft het team besloten om een neutrale munt te gebruiken die kan worden verkocht in stablecoins om alle bronnen te betalen.

Het gebruik van tokens uit ons ecosysteem is een risico, omdat we onze eigen tokens dan zouden moeten dumpen om ze te verzilveren! En dat is ver verwijderd van onze plannen.”

Investeerders kunnen met dit digitale vastgoed een passief inkomen genereren. Ook moet het mogelijk worden om in-game items te verzamelen. Hoe dit precies werkt, blijft echter nog onbekend. Hoe deze metaverse eruit komt te zien, blijft ook onbekend. We weten alleen dat het draait op Shibarium, een layer-2 schalingsoplossing voor het Shiba Inu netwerk.

Ook wordt mogelijk om vastgoed een nieuwe naam te geven door SHIB tokens te vernietigen in een soort token burn. Andere shiba inu ecosysteem tokens, als LEASH en BONE, krijgen in de toekomst een rol. Met LEASH moet het in een latere fase ook mogelijk worden om vastgoed te kopen.

De oprichter van Dogecoin (DOGE), Billy Markus, lijkt overigens geen fan te zijn:

https://twitter.com/BillyM2k/status/1509378709844684801

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie