Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Onderzoek: vormt fintech innovatie een gevaar voor de wereldeconomie?

Onderzoek: vormt fintech innovatie een gevaar voor de wereldeconomie?

Uit een nieuw onderzoek, uitgevoerd door de United States Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), blijkt dat men zorgen heeft over de invloed van de financiële technologie (fintech) industrie op de algehele economie.

DTCC, een grote financiële dienstverlener in de handel van effecten, voert jaarlijks een onderzoek uit die de stabiliteit van de wereldeconomie test door respondenten vragen te stellen omtrent ontwikkelingen in de markt die zij ervaren als zorgwekkend. 

De DTCC Systemic Risk Barometer Survey dient als een jaarlijkse check om bestaande en nieuwe risico’s, die van invloed kunnen zijn op de veiligheid, veerkracht en stabiliteit van het wereldwijde financiële systeem, te monitoren. De check is ontworpen om trends te helpen te identificeren en in de sector dialoog te bevorderen omtrent mogelijke bedreigingen voor de financiële stabiliteit.

- Advertentie -

De resultaten uit het onderzoek, de aspecten gevat in categorieën waar men zich het meest zorgen om maakt, worden vervolgens gerangschikt. Net als vorig jaar staat “cyber risico” (ie. hacken) op de eerste plaats en “geopolitieke risico’s en handelsspanningen” op de tweede plaats. Beide categorieën hebben iets minder stemmen ontvangen in vergelijking met vorig jaar.

Op de derde plaats staat de Brexit. Zorgen omtrent het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU en de impact daarvan op de economie zijn dit jaar gestegen. Op de vierde plaats staat een nieuw rubriek dit jaar: “overmatige wereldwijde staatsschuld.” En op de vijfde plaats staat de “impact van nieuwe regelgeving.”

En Fintech dan? Die staat op plek negen. Onder fintech valt ook blockchain-technologie en daarmee cryptocurrencies. Uit het onderzoek is echter niet duidelijk op te maken op welke manier deze industrie een mogelijke dreiging kan vormen voor de financiële stabiliteit. Stephen March, directeur en hoofd veiligheidsfunctionaris van DTCC, zegt het volgende:

De toegenomen bezorgdheid rond de impact van fintech op het systematische risico toont een groeiend bewustzijn van de potentiële risico’s en benadrukt de noodzaak om zowel de risico’s als de voordelen van fintech te evalueren. […] Maar aangezien de industrie doorzet met het omarmen van fintech-innovaties als blockchain, artificial intelligence, en clouddiensten, moeten we ervoor zorgen dat die innovaties de veiligheid en beveiliging van de wereldwijde financiële markt niet in gevaar brengen.

Van het weekend zei Andreas Utermann, CEO van Allianz, een Europese financiële dienstverlener, dat cryptocurrency illegaal zou moeten zijn.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.204,41 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.099,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.159,67 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.161,33 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.170,36 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...