Rico Engelbarts
16/12/2018 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2018 14:30

Allianz CEO: cryptocurrency zou illegaal moeten zijn

Nieuws
allianz_ceo_cryptocurrency_zou_illegaal_moeten_zijn

Tijdens een paneldiscussie in Londen afgelopen dinsdag riep Andreas Utermann, CEO van asset manager Allianz, op tot een hardere aanpak van de cryptocurrency markt door marktwaakhonden. Utermann liet hierbij ook weten dat een regelrecht verbod de voorkeur geniet boven een “lichte aanpak” zoals men nu vaak tegenkomt.
Zittend naast Andrew Baily, hoofd van de Britse Financial Conduct Authority (FCA), deed Utermann de uitspraak dat cryptocurrencies illegaal zouden moeten zijn. Volgens verslag van Reuters antwoordde Bailey dat de positie van Utermann “eigenlijk behoorlijk sterk” is en dat hij instemt dat cryptocurrency “geen intrinsieke waarde” hebben.
“We houden dit nauwlettend in de gaten” vervolgde Bailey, waarna hij tevens verklaarde dat de FCA de ICO-sector onder nauw toezicht staan.
Hoewel Utermann stug blijft omtrent de regulatie van cryptocurrency is een van zijn collega’s bij Allianz enigszins optimistischer over de toepassing van blockchain-technologie. Mohamed El-Erian, hoofdeconoom bij de asset manager, zei dat hij niet gelooft dat cryptocurrency ooit fiat zal vervangen, maar dat het de huidige bearmarkt zal overleven en “steeds meer wijdverspreid zal worden.”
El-Erian beschouwt al lange tijd $5.000 als een belangrijk prijsniveau voor Bitcoin, verklarende dat de speculatieve razernij van vorig jaar – die een explosieve stijging naar bijna $20.000 veroorzaakte – ongerechtvaardigd was. Volgens El Erian is Bitcoin onder de $5.000 zeker een koopje.
“Crypto is niet dood en de onderliggende technologie is zeker niet dood”, zei El-Erian in september. “We zullen een wijdverspreide adoptie zien, zowel binnen de private als de publieke sector, van blockchain- en gerelateerde technologieën.”

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie