Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Op Ethereum-gebaseerd virtueel museum Cryptvoxels gaat censuur te lijf

De Bitcoin-kunstenaar “Bnoiit.c” heeft een virtueel museum gebouwd, Cryptovoxels genaamd. Het museum is gebaseerd op de Ethereum-blockchain en zorgt ervoor dat gecensureerde kunstwerken zichtbaar blijven.

Een zo’n gecensureerd kunstwerk is een muurschildering van de kunstenaar Pascal Boyart, ook bekend als “PBOY.” Hij schilderde een moderne interpretatie van het beroemde 19e-eeuwse “La Liberté guidant le peuple,” in het Nederlands “De Vrijheid leidt het volk.

- Advertentie -

PBOY maakte de muurschildering ter viering van Bitcoins 10e verjaardag en toont de gele hesjes, die al langere tijd protesteren in Frankrijk, als de rebellen die in opstand kwamen tegen Koning Charles X in 1830. In de schildering was een puzzel verwerkt waarmee mensen kansmaakten op 0,284 BTC.

Een maand na de creatie werd het werk overgeschilderd door de Franse overheid. In het virtuele museum Cryptovoxels is het echter nog gewoon te zien. Het werk is opgedeeld in 100 op Ethereum-gebaseerde “non-fungible tokens”. Deze kunnen worden gekocht en verkocht, net zoals dat met traditionele kunstwerken kan.

Gebruikers kunnen daarnaast een plekje in het museum kopen. Deze plek kan vervolgens worden gebruikt om een kunstwerk te tonen, of om het uit te lenen of door te verkopen. Het museum Cryptovoxels kan hier worden bezocht.

Blockchain-technologie leent zich uitstekend voor de bestrijding van censuur. Data opgeslagen in de blockchain kan namelijk niet worden aangepast of verwijderd.

In september verkocht een kunstenaar nog een schilderijencollectie voor 490 bitcoins (BTC). De kunstenaar, Lincoiln Townley, verkocht 19 schilderijen en ziet grote potentie in het gebruik van blockchain-technologie in de kunstwereld.

Was dit de dip voor bitcoin (BTC)? Technisch analist David van Ineveld heeft zojuist weer een nieuwe wekelijkse analyse online staan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.220,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.192,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.249,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.260,20 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.268,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.220,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.192,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.249,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.260,20 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.268,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...