oprichter_ethereum_vitalik_buterin_te_veel_nadruk_op_ETF_te_weinig_op_massa_adoptie

Oprichter Ethereum Vitalik Buterin: Te veel nadruk op ETF, te weinig op massa-adoptie

2

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, is van mening dat er te veel nadruk wordt gelegd op het opvoeren van prijzen van cryptocurrencies via ETF’s (Exchange-traded Funds) en dat er meer aandacht moet komen voor de adoptie van cryptocurrencies. Vitalik meldde dit gisteren op Twitter:

Dit leidde tot een discussie op Twitter. Oprichter van CoinRoute, David Wiesberger, antwoordde hierop dat beide aspecten belangrijk zijn:

Vervolgens gaf Buterin hem gelijk, maar beweerde wel dat de balans zoek is. Relatief gezien is er veel meer aandacht voor ETF’s dan voor de adoptie en het gebruik van cryptocurrencies:

Deze discussie borduurt voort op de beslissing van de SEC (Securities and Exchange Commission). De SEC wees vorige week het voorstel van de Winklevoss-tweeling voor een Bitcoin ETF af. Dit tegen de verwachtingen in. De waarde van Bitcoin zakte onmiddellijk met 5%, maar veerde weer terug voor het eind van de dag. Het nieuws hield de markt voor een aantal uur in haar greep. De beslissing zou grotere gevolgen kunnen hebben dan alleen voor het voorstel van de gebroeders Winklevoss. Intussen lijkt de rust weer gekeerd te zijn en investeerders hebben aangegeven dat deze beslissing van de SEC snel vergeten zal worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws