Kevin Schijven Kevin Schijven
08/09/2021 18:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/09/2021 18:08

100 gedupeerden in Taiwanese crypto miljoenen scam die mensen aanlokte met “foto’s van mooie vrouwen”

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
100 gedupeerden in Taiwanese crypto miljoenen scam die mensen aanlokte met foto's van mooie vrouwen

Veel van de landen met de hoogste adoptiepercentages zijn minder welvarend. Bron: UNCTAD

De autoriteiten van Taiwan hebben 14 mensen opgepakt die betrokken zouden zijn bij een cryptocurrency scam. Dat meldt het Taiwanese Taipei Times op 6 september.

De verdachten zouden naar verluidt in het afgelopen jaar maar liefst 100 crypto investeerders bedrogen hebben voor 150 miljoen (nieuwe) Taiwanese dollars (TWD), oftewel $5,41 miljoen USD of €4,58 miljoen EUR.

Kuo Yu-chih, rechercheur van het Criminal Investigation Bureau (CIB), zegt dat een lokale ondernemer, genaamd “Chen,” de oplichting aanvoerde en de illegale operatie voornamelijk uitvoerde via sociale mediaplatforms. Daarnaast beheert de ondernemer naar verluidt Azure Crypto Co., een Taiwanese investeringsdienst voor crypto.

Chen en zijn team deden zich voor als professionele financiële adviseurs en beloofden investeerders enorme rendementen op crypto als ethereum (ETH), tron (TRX) en tether (USDT), zegt de Kuo. Ook zouden ze hun slachtoffers aangelokt hebben met foto’s van mooie dames:

“Chen en zijn medewerkers hebben websites opgezet en zouden naar verluidt foto’s van mooie vrouwen hebben gebruikt om voornamelijk mannelijke slachtoffers aan te trekken, van wie velen met pensioen gingen en aanzienlijke spaargeld hadden.”

Het CIB heeft volgens de Taipei Times de verdachten aangeklaagd voor fraude, witwaspraktijken en schendingen van de “Organized Crime Prevention Act.”

De rechercheurs van het CIB kwamen de oplichters op het spoor nadat meerdere mensen klachten hadden ingediend. Enkele maanden later viel de politie bij het kantoor van het bedrijf binnen alsmede bij de woningen van Chen en zijn medewerker.

De politie nam toen grootboeken in beslag waaruit bleek dat meer dan 100 investeerders betrokken waren bij de fraude. Het slachtoffer die het meest verloor had in twee maanden maar liefst 29 miljoen TWD of ongeveer $1,05 miljoen USD of €0,88 miljoen EUR geïnvesteerd.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie