Kevin Schijven Kevin Schijven
17/11/2020 12:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2020 12:06

2 Nederlandse Bitcoin bedrijven geregistreerd bij DNB, van de tientallen aanvragen zijn nu 8 goedgekeurd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
2 Nederlandse Bitcoin bedrijven geregistreerd bij DNB, van de tientallen aanvragen zijn nu 8 goedgekeurd

De vraag naar blockchain-experts is nog steeds het grootst in de Verenigde Staten, Bron: OKX.

Bitcoin Meester, een Nederlandse cryptocurrency-exchange, heeft zojuist aangekondigd dat het bedrijf goedkeuring heeft ontvangen van de Nederlandse financiële toezichthouder. De cryptobroker staat nu in het openbare register van De Nederlandsche Bank (DNB):


Dat betekent dat het bedrijf na 21 november mag doorgaan met het verkopen van cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).
Sinds mei zijn in Nederland zogenaamde “cryptoaanbieders” verplicht zich te registreren bij DNB. Er staan nu 7 bedrijven in dit register. Eerst ontving AMDAX goedkeuring, dat werd later gevolgd door BLOX, Anycoin Direct en Litebit. Onlangs kwamen daar ook Bitvavo en Coinmerce bij. Ook Bitmymoney meldt dat het vandaag goedkeuring heeft ontvangen, al is dit bedrijf nog niet in het register te vinden:


Deze registratieplicht vloeit voort uit nieuwe Europese regelgeving omtrent anti-witwaspraktijken (AMLD5) en zijn opgenomen in de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Echter zijn de regels in Nederland strenger dan Europa voorschrijft en Nederlandse cryptobedrijven moeten zelf voor hoge toezichtkosten opdraaien.
Daarnaast heeft DNB plotseling nieuwe eisen in een later stadium toegevoegd waardoor cryptobedrijven onder de Sanctiewet van 1977 vallen. Crypto-bedrijven worden hierdoor aan strengere regels onderworpen dan banken en verzekeraars.
25 Nederlandse cryptobedrijven hadden onlangs een open brief naar de DNB gestuurd. Zij zeggen dat de eisen veel te streng zijn. Meerdere bedrijven besloten al om in het afgelopen jaar de deuren te sluiten. Deribit, een grote crypto-beurs voor derivaten, verhuisde begin dit jaar uit Nederland.
Nog tientallen aanvragen liggen open bij DNB. De verwachting is dat wellicht nog enkele bedrijven deze week goedkeuring ontvangen, maar hoogstwaarschijnlijk niet allemaal. Zij zullen na 21 november hun werkzaamheden moeten staken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie