Home Nieuws Bitcoin nieuws 2 Nederlandse Bitcoin bedrijven geregistreerd bij DNB, van de tientallen aanvragen zijn...

2 Nederlandse Bitcoin bedrijven geregistreerd bij DNB, van de tientallen aanvragen zijn nu 8 goedgekeurd

- Advertentie -

Bitcoin Meester, een Nederlandse cryptocurrency-exchange, heeft zojuist aangekondigd dat het bedrijf goedkeuring heeft ontvangen van de Nederlandse financiële toezichthouder. De cryptobroker staat nu in het openbare register van De Nederlandsche Bank (DNB):

Dat betekent dat het bedrijf na 21 november mag doorgaan met het verkopen van cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

Sinds mei zijn in Nederland zogenaamde “cryptoaanbieders” verplicht zich te registreren bij DNB. Er staan nu 7 bedrijven in dit register. Eerst ontving AMDAX goedkeuring, dat werd later gevolgd door BLOX, Anycoin Direct en Litebit. Onlangs kwamen daar ook Bitvavo en Coinmerce bij. Ook Bitmymoney meldt dat het vandaag goedkeuring heeft ontvangen, al is dit bedrijf nog niet in het register te vinden:

Deze registratieplicht vloeit voort uit nieuwe Europese regelgeving omtrent anti-witwaspraktijken (AMLD5) en zijn opgenomen in de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Echter zijn de regels in Nederland strenger dan Europa voorschrijft en Nederlandse cryptobedrijven moeten zelf voor hoge toezichtkosten opdraaien.

Daarnaast heeft DNB plotseling nieuwe eisen in een later stadium toegevoegd waardoor cryptobedrijven onder de Sanctiewet van 1977 vallen. Crypto-bedrijven worden hierdoor aan strengere regels onderworpen dan banken en verzekeraars.

25 Nederlandse cryptobedrijven hadden onlangs een open brief naar de DNB gestuurd. Zij zeggen dat de eisen veel te streng zijn. Meerdere bedrijven besloten al om in het afgelopen jaar de deuren te sluiten. Deribit, een grote crypto-beurs voor derivaten, verhuisde begin dit jaar uit Nederland.

Nog tientallen aanvragen liggen open bij DNB. De verwachting is dat wellicht nog enkele bedrijven deze week goedkeuring ontvangen, maar hoogstwaarschijnlijk niet allemaal. Zij zullen na 21 november hun werkzaamheden moeten staken.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.314,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.046,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.068,40 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.108,60 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.157,70 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...