Rico Engelbarts
10/08/2018 05:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/08/2018 05:30

20 Thaise bedrijven melden zich aan voor een crypto exchange licentie

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
20_thaise_bedrijven_melden_zich_aan_voor_crypto_exchange_licentie

De vraag naar blockchain-experts is nog steeds het grootst in de Verenigde Staten, Bron: OKX.

In navolging van een nieuw licentiesysteem voor de cryptocurrency sector dat sinds 16 juli van kracht is, heeft de Thaise Securities and Exchange Commission (SEC) meer dan 20 aanmeldingen ontvangen van bedrijven die een cryptocurrency exchange in het land willen runnen.
De Bangkok Post liet in een nieuwsbericht van vandaag weten dat een senior werknemer van de SEC officieel heeft bevestigd dat de beoordelingsprocessen voor een licentie in volle gang zijn:

Veel bedrijven, die geïnteresseerd zijn in het opzetten van een exchange voor digitale activa, beweren dat digitale activa en de handel in cryptocurrency flink marktactiviteit kennen.

De eerder genoemde regelgeving die geldt sinds 16 juli laat toe dat ICO-participanten betalingen doen in Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, Ethereum Classic, Stellar en Litecoin.
Het omarmen van cryptocurrency in Thailand met behulp van regelgeving volgt na het bericht uit de Filipijnen, dat de accreditatie van twee nieuwe cryptocurrency exchanges door de Filipijnse centrale bank beschrijft. Hiermee is het aantal gereguleerde exchanges in het land gegroeid naar vijf. Naast deze ontwikkeling op het vasteland van de Filipijnen, zijn er in het noorden van het land 25 crypto exchange licenties verstrekt aan bedrijven in een economisch grondgebied dat onder toezicht staat van de overheid.
De trend van het omarmen van cryptocurrency lijkt in Oost-Azië flink te groeien. Deze trend begon vorig jaar in Japan, waar de Payment Services Act werd herzien om Bitcoin en cryptocurrencies te classificeren als wettig betaalmiddel.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie