Bonno Coerse Bonno Coerse
04/04/2018 19:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 08:24

30 procent daling aandelen fintech bedrijf LonFin, na aankondiging onderzoek door SEC

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
longfincorp

Na de aankondiging van een onderzoek door de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC) naar het handelen in aandelen van de fintech-firma Longfin, is de aandelenwaarde van het bedrijf met 30 procent gedaald, meldde CNBC op 3 april.
Longfin onthulde het onderzoek in een openbare 10-K indiening (financieel jaarboek) bij de SEC op 2 april. Longfin aandelen sloten vandaag 30,89 procent lager, handelend op $9,89 per aandeel. Tot nog toe is de aandelenkoers dit jaar met 82,43 procent gedaald.
Longfin is een NASDAQ-genoteerd fintech bedrijf (LFIN) waarvan de marktkapitalisatie in december vorig jaar binnen twee dagen meer dan 1.000 procent omhoog schoot. Dit gebeurde na de aankondiging van de acquisitie van Ziddu.com, een bedrijf dat is gespecialiseerd in Smart Contracts en microleningen met behulp van blockchaintechnologie.
LonFin 30% daling

Grafiek aandelen van LFIN Dec. 2017-April 2018 – Bron: nasdaq.com

De afdeling handhaving van de SEC informeerde Longfin op 5 maart dat zij de handel in aandelen van de onderneming onder de loep zouden nemen. Ze verzochten Longfin documenten te verschaffen omtrent haar beursintroductie en de verwerving van Ziddu.com.
Longfin liet middels de 10-K indiening blijken dat zij volledig willen meewerken aan het onderzoek:

“We are in the process of responding to this document request and will cooperate with the SEC in connection with its investigation. While the SEC is trying to determine whether there have been any violations of the federal securities laws, the investigation does not mean that the SEC has concluded that anyone has violated the law.”

Zelfs Longfin CEO Venkat Meenavalli erkende de enorme piek in de waarde van het aandeel afgelopen december en verklaarde: “This market cap is not justified. I valued my IPO pricing at $5.”, daaraan voegde hij toe: “We are a profitable company… We have nothing to do with this euphoric mania.”.
In januari van dit jaar meldde de SEC dat het bedrijven, welke gebruik maken van het publieke enthousiasme (hype) rondom blockchain-technologie om zo hun aandelenkoersen te manipuleren, grondig te bekritiseren.

Deel dit artikel
Bonno Coerse

Bonno Coerse is mede-oprichter van Crypto Insiders, een toonaangevend nieuwsplatform voor cryptovaluta, opgericht in april 2017. Met een achtergrond als online marketeer, werkt hij naast zijn rol bij Crypto Insiders ook als freelance SEO-specialist en runt hij een kledingwinkel in Curaçao. Bonno raakte geïnteresseerd in crypto door een vriend en zag de potentie van blockchaintechnologie voor de maatschappij en de financiële systemen.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Goed voor crypto? Europese Centrale Bank wil blockchain inzetten
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin verkoop?
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin dump?
Advertentie