Kevin Schijven Kevin Schijven
04/06/2021 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/06/2021 16:04

50 Bitcoin en Crypto bedrijven worden gedwongen te stoppen in VK, wat is er aan de hand?

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
50 Bitcoin en Crypto bedrijven worden gedwongen te stoppen in VK, wat is er aan de hand

Het ziet er naar uit dat de cryptocurrency markt in het Verenigd Koninkrijk wellicht een grote klap gaat krijgen. Nieuwe anti-witwaswetten lijken een enorm struikelblok te zijn voor veel crypto-bedrijven in Groot-Brittannië.

De Britse financiële toezichthouder, de Financial Conduct Authority (FCA), meldt dat een “ongekend aantal” crypto-bedrijven er wellicht mee zal stoppen:

“Een aanzienlijk groot aantal bedrijven voldoet niet aan de vereiste normen onder de witwasregelgeving. Dit heeft ertoe geleid dat een ongekend aantal bedrijven hun aanvraag heeft ingetrokken.”

Aldus de FCA in een statement op 3 juni. The Guardian meldt dat het om maar liefst 51 bedrijven gaat die niet voldoen aan de strenge eisen. Een groot deel van hen zal wellicht gedwongen worden om te stoppen en hebben al een waarschuwing van de FCA ontvangen.

Bedrijven die hun aanvraag voor een vergunning intrekken moeten per direct alle handel stilleggen. Bedrijven die weigeren dit te doen, kunnen hoge boetes ontvangen van de FCA. Tot nu toe zijn slechts 5 cryptobedrijven toegelaten tot het register van de FCA en maar liefst 90 bedrijven zitten momenteel in het beoordelingsproces voor een tijdelijke vergunningsregeling. Deze regeling werd gisteren met 9 maanden verlengd tot 31 maart 2020:

Alhoewel 51 bedrijven hun aanvraag al hebben ingetrokken, zullen sommige van deze bedrijven buiten de regels vallen van de FCA en dat betekent dat ze dus niet allemaal gedwongen zullen worden om te sluiten.

Een dergelijke situatie zagen we ook in 2019 en 2020 in Nederland afspelen. Toen sloten meerdere Nederlandse crypto-bedrijven de deuren omdat ze niet de kosten konden opbrengen die gepaard gingen met een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie