Timo Bult Timo Bult
15/11/2020 09:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2020 09:15

Amerikaanse Senator: 'Ik wil bitcoin (BTC) in het nationale gesprek gaan brengen'

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Amerikaanse Senator Ik wil bitcoin (BTC) in het nationale gesprek gaan brengen

De onlangs verkozen Amerikaanse senator Cynthia Lummis heeft zich dit weekend bijzonder positief uitgelaten over Bitcoin (BTC)! Ze is al langere tijd voorstander van de cryptocurrency en hoopt in haar termijn als senator “Bitcoin in het nationale gesprek te brengen.”
Lummis, een republikein, werd senator voor de staat Wyoming nadat ze de democraat Mike Enzi versloeg. Het was al voor de verkiezingen bekend dat ze al sinds 2013 bitcoin HODL’er is, wat inhoudt dat ze bitcoin heeft gekocht en deze vasthoudt.


In het Amerikaanse televisieprogramma Good Morning America van het televisienetwerk ABC, deed ze dit weekend nog eens een aantal positieve uitspraken. Deze uitspraken hebben nu veel meer gewicht aangezien ze senator wordt en dus veel invloed kan gaan uitoefenen op de wet- en regelgeving. Zo zei ze tijdens het interview:

“Ik hoop bitcoin in het nationale gesprek te brengen. Ik ben een voormalige penningmeester van de staat Wyoming, en ik heb de permanente fondsen van onze staat geïnvesteerd. Dus ik was altijd op zoek naar een goede opslag van waarde, en bitcoin past in dat plaatje.”

Een opslag van waarde is een activa die zijn waarde beter behoudt dan fiatvaluta en andere activaklassen. Een ander bekend oppotmiddel is het edelmetaal goud, maar ook bitcoin hoort dus in dat rijtje thuis volgens Lummis:

“Onze eigen valuta heeft te maken met inflatie; bitcoin niet. 21 miljoen bitcoin zal worden gemined, en dat is het. Het is een eindige voorraad, dus ik heb er vertrouwen in dat dit nog lange tijd een belangrijke speler zal zijn op het gebied van oppotmiddelen.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie