Timo Bult Timo Bult
20/12/2021 18:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/12/2021 18:11

Amerikaanse stad Jackson gaat als eerste bitcoin salaris aanbieden

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Amerikaanse stad Jackson gaat als eerste bitcoin salaris aanbieden

De adoptie van Bitcoin (BTC) gaat soms met grote en soms met kleine stappen. Gisteren werd weer zo’n klein stapje gezet die de legitimiteit van bitcoin als serieuze valuta verder onderbouwt. De stad Jackson in de Amerikaanse staat Tennessee wil namelijk bitcoin als uitbetalingsmethode aan gaan bieden!

Man mined een miljoen aan crypto met andermans stroom
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Bitcoin naast de Amerikaanse dollar

Je ziet het steeds vaker voorbij komen in het crypto nieuws, bitcoin die eigenlijk op hetzelfde voetstuk komt te staan als de Amerikaanse dollar. Waar de inflatie de pan uitrijst en de dollar dus minder waard wordt, zijn mensen steeds vaker op zoek naar een manier om hun zuurverdiende centen te beschermen.

Jackson burgemeester Scott Conger werkt al een tijdje aan een voorstel om bitcoin als optie aan te bieden aan werknemers op de loonlijst van de stad. En dat voorstel is nu werkelijkheid geworden, zo blijkt uit een artikel van Jackson News.

Advertentie

Jackson de eerste stad in VS die aan de bitcoins gaat

Gisteren is een zogenoemd request for proposal (RFP) ingediend. Daarmee krijgen derden de kans om een aanbod te doen om als dienstverlener te mogen opereren voor het omwisselen van dollars naar bitcoins. Het Bitcoin plan krijgt dus serieus vorm:

“De 22e is wanneer de respondenten moeten reageren op de RFP. Dus zodra de 22e is aangebroken, openen we de biedingen, hebben we de commissie en beoordelen ze het. Waarschijnlijk zullen ze in februari een advies uitbrengen aan de raad.”

Conger benadrukt dat het geen verplichting is om salaris in bitcoins uit te laten betalen. Zo legt Conger uit:

“Het is een alternatief. Zie het alsof je op de aandelenmarkt belegt. Wat wil je doen? Je wilt je beleggingen diversifiëren. En dit is gewoon een andere manier om de portefeuille te diversifiëren van hoe we inkomsten genereren – mogelijk in de hele stad.”

Ook in Europe zien we op dergelijk niveau bitcoin breder geaccepteerd worden. In het Zwitserse Zug kan men bijvoorbeeld belasting betalen met bitcoin en ethereum (ETH).

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie