Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Bitcoin-beurs Coinbase gaat buiten VS uitbreiden vanwege onduidelijke regelgeving omtrent belasting

Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, is van plan verder uit te breiden buiten de Verenigde Staten. Lawrence Zlatkin, belastingdirecteur bij Coinbase, meldt dat internationale klanten de toekomst zijn vanwege de onzekerheden die de regelgeving omtrent digitale valuta, en voornamelijk omtrent belasting, veroorzaakt in de VS.

Zlatkin sprak op 7 juli tijdens de Unitize conferentie samen met Jessica Reif-Caplan, belastingadviseur bij Fidelity, en Rob Massey, internationale fiscus bij Deloitte, gerapporteerd door Cointelegraph. De drie spraken over de Amerikaanse regelgeving omtrent het betalen van belasting over cryptocurrencies.

- Advertentie -

Volgens de belastingexperts is het gebrek aan duidelijkheid omtrent het betalen van belasting over crypto in de VS een probleem. Dit stamt volgens hen voort uit de complexe aard van digitale valuta en de grote verschillen tussen allerlei tokens. Staking, het vastzetten van je crypto om beloond te worden in Proof-of-Stake (PoS) systemen, wordt als voorbeeld genoemd:

Er zijn zoveel verschillen tussen verschillende digitale assets, en staking alleen al is zeer ingewikkeld om te begrijpen als je niet dicht bij digitale assets staat.

Aldus Reif-Caplan. Zlatkin voegt daaraan het volgende toe:

Staking is een goed voorbeeld. Als zodanig is Coinbase, de grootste crypto-beurs in de Verenigde Staten, van plan om buiten de Amerikaanse markt uit te breiden.

De Amerikaanse belastingdienst, de Internal Revenue Service (IRS), dringt al een tijdje Amerikaanse burgers eropaan om aangifte te doen van hun cryptocurrencies, maar verschaft daarvoor geen duidelijke richtlijnen, vooral omtrent staking zijn er veel onzekerheden.

De belastingonzekerheid omtrent crypto in de VS veroorzaakt in wezen een uitstroom van kapitaal naar die rechtsgebieden die een meer volwassen kijk hebben op digitale technologie en digitale activa in het algemeen.

Aldus Zlatkin, die meldt dat Coinbase hierom van plan is buiten de VS uit te breiden:

Het is een groeimodel voor ons, waar we actief zijn, waar we toegang hebben tot meer klanten, meer activa kunnen verhandelen, etc. Over het algemeen zijn de meeste klanten in de markt afkomstig uit grote rechtsgebieden als Canada, het VK, de EU, en binnen Azië.

Coinbase kondigde onlangs aan dat het binnenkort mogelijk is om cardano (ADA) te staken met Coinbase Custody.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.561,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.529,90 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.577,60 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.587,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.635,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.529,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.561,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.577,60 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.587,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.635,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...