Kevin Schijven Kevin Schijven
08/07/2020 10:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/07/2020 10:59

Bitcoin-beurs Coinbase gaat buiten VS uitbreiden vanwege onduidelijke regelgeving omtrent belasting

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin-beurs Coinbase gaat buiten VS uitbreiden vanwege onduidelijke regelgeving omtrent belasting

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, is van plan verder uit te breiden buiten de Verenigde Staten. Lawrence Zlatkin, belastingdirecteur bij Coinbase, meldt dat internationale klanten de toekomst zijn vanwege de onzekerheden die de regelgeving omtrent digitale valuta, en voornamelijk omtrent belasting, veroorzaakt in de VS.
Zlatkin sprak op 7 juli tijdens de Unitize conferentie samen met Jessica Reif-Caplan, belastingadviseur bij Fidelity, en Rob Massey, internationale fiscus bij Deloitte, gerapporteerd door Cointelegraph. De drie spraken over de Amerikaanse regelgeving omtrent het betalen van belasting over cryptocurrencies.
Volgens de belastingexperts is het gebrek aan duidelijkheid omtrent het betalen van belasting over crypto in de VS een probleem. Dit stamt volgens hen voort uit de complexe aard van digitale valuta en de grote verschillen tussen allerlei tokens. Staking, het vastzetten van je crypto om beloond te worden in Proof-of-Stake (PoS) systemen, wordt als voorbeeld genoemd:

Er zijn zoveel verschillen tussen verschillende digitale assets, en staking alleen al is zeer ingewikkeld om te begrijpen als je niet dicht bij digitale assets staat.

Aldus Reif-Caplan. Zlatkin voegt daaraan het volgende toe:

Staking is een goed voorbeeld. Als zodanig is Coinbase, de grootste crypto-beurs in de Verenigde Staten, van plan om buiten de Amerikaanse markt uit te breiden.

De Amerikaanse belastingdienst, de Internal Revenue Service (IRS), dringt al een tijdje Amerikaanse burgers eropaan om aangifte te doen van hun cryptocurrencies, maar verschaft daarvoor geen duidelijke richtlijnen, vooral omtrent staking zijn er veel onzekerheden.

De belastingonzekerheid omtrent crypto in de VS veroorzaakt in wezen een uitstroom van kapitaal naar die rechtsgebieden die een meer volwassen kijk hebben op digitale technologie en digitale activa in het algemeen.

Aldus Zlatkin, die meldt dat Coinbase hierom van plan is buiten de VS uit te breiden:

Het is een groeimodel voor ons, waar we actief zijn, waar we toegang hebben tot meer klanten, meer activa kunnen verhandelen, etc. Over het algemeen zijn de meeste klanten in de markt afkomstig uit grote rechtsgebieden als Canada, het VK, de EU, en binnen Azië.

Coinbase kondigde onlangs aan dat het binnenkort mogelijk is om cardano (ADA) te staken met Coinbase Custody.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie