Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Bitcoin (BTC) en sportwagens ter waarde van $15 miljoen in beslag genomen in crypto-oplichtingszaak China

De Chinese politie heeft voor meer dan $15 miljoen aan bitcoin (BTC), andere cryptocurrencies en sportwagens in beslag genomen. De inbeslagname vloeit voort uit een grootschalig onderzoek naar fraude met smart contracts.

Het Chinese Ministerie voor Publieke Veiligheid heeft bekendgemaakt dat het 10 mensen heeft aangehouden in de zaak. Zij zouden mensen hebben opgelicht met neppe tokens. De slachtoffers werd een rendement van 8 procent beloofd als zij cryptocurrencies als bitcoin en ethereum (ETH) naar een bepaald adres zouden sturen.

- Advertentie -

De verstuurde crypto zou vervolgens door een smart contract omgezet worden in Huobi tokens (HT), de native token van cryptocurrency-exchange Huobi. Deze zouden zij vervolgens kunnen verkopen met 8 procent winst. Echter ontvingen de slachtoffers geen echte Huobi tokens, maar tokens die erop leken.

Het eerste bekende slachtoffer deed al in april van dit jaar zijn verhaal. Hij werd lid van de Telegram-groep “Huobi Global Arbitrage HT Chinese Community.” Li, het slachtoffer, stuurde uiteindelijk 10 ETH naar het adres van de fraudeurs maar werd dus opgescheept met waardeloze tokens.

De Chinese autoriteiten meldden dat de fraudeurs achter meerdere Telegram-kanalen zitten waarbij gebruik werd gemaakt van 10.000 nep accounts. Met deze nep accounts werden slachtoffers op het verkeerde been gezet doordat het door de grote hoeveelheid leden om een legitieme kans leek te gaan.

Vaak wordt crypto gebruikt als onderdeel van oplichting. Dit komt voornamelijk omdat transacties dankzij blockchain-technologie niet kunnen worden teruggedraaid. Crypto is hierdoor een handig instrument voor fraudeurs. Om te voorkomen dat je wordt opgelicht is het van belang altijd eerst goed onderzoek te doen. Daarbij geldt de vuistregel dat wanneer iets té mooi om waar lijkt te zijn, dit hoogst waarschijnlijk ook zo is.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.176,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.176,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...